Igaunijas futbolisti PK atlases spēlē smagi kapitulē Beļģijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Smagu zaudējumu 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē svētdien piedzīvoja Igaunijas izlase, kas viesos ar 1:8 (1:3) kapitulēja Beļģijai.

Pirmajā puslaikā nekas par tik lielu sagrāvi neliecināja, jo Beļģijas valstsvienība atradās vadībā ar 3:1, tomēr otrajā puslaikā tā guva piecus bezatbildes vārtus, nodrošinot igauņiem kaunpilnu zaudējumu.

Beļģijas izlases labā pa diviem vārtiem šajā mačā guva Drīss Mertenss un Romels Lukaku, kamēr Igaunijas labā goda vārtus iesita Henri Aniers.

Šī ir Beļģijas izlases lielākā uzvara kopš 2005.gada, kad tā 2006.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā ar 8:0 apspēlēja Sanmarīno.

Vēl vienā H apakšgrupas mačā svētdien Grieķija dramatiskā galotnē izrāva neizšķirtu un nospēlēja 1:1 (0:1) ar Bosniju un Hercegovinu.

Zīmīgi, ka ar vārtu guvumiem šajā mačā izcēlās tikai Grieķijas futbolisti. Vispirms 32.minūtē bumba vārtos nokļuva pēc neveiksmīgas grieķu vārtsarga Oresta Karneža darbības. Savukārt 80.minūtē Grieķijas valstsvienība nonāca mazākumā, kad sarkano kartīti nopelnīja Kiriakis Papadopuls.

Tomēr mājinieki savu panāca un kompensācijas laika piektajā minūtē izlīdzinājumu panāca Georgis Cavels.

Citviet H apakšgrupas ietvaros svētdien uzvaru guva Kipra, kas savā laukumā ar 3:1 (1:0) pārspēja Gibraltāru.

Otrā puslaika sākumā Gibraltāra izlase spēja panākt izlīdzinājumu 1:1, taču noslēdzošo 25 minūšu laikā Kipra guva divus bezatbildes vārtus un nodrošināja uzvaru.

H grupas kopvērtējumā 12 punkti četros mačos ir Beļģijai, kamēr desmit punktus guvusi Grieķija. Tām ar sešiem punktiem seko Bosnija un Hercegovina. Savukārt tālāk ar trim punktiem ir Igaunija un Kipra, bet zaudējumus visos četros mačos piedzīvojusi Gibraltāra izlase.

Savukārt Šveices futbola izlase, kas ir viena no Latvijas pretiniecēm, svētdien guva jau ceturto uzvaru, nostiprinoties B apakšgrupas kopvērtējuma vadībā.

Šveices futbolisti svētdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Fēru salu izlasi.

Šā mača rezultātu 27.minūtē atklāja Erens Derdijoks, bet otrajā puslaikā pārsvaru dubultoja Turīnas «Juventus» aizsargs Štefans Lihtšteiners.

Tikmēr vēl vienā B apakšgrupas mačā Ungārija ar 4:0 (2:0) savā laukumā sagrāva Andoru.

Zīmīgi, ka visa mača gaitā viesi ungāru vārtu rāmī veica tikai vienu sitienu, kamēr mājinieki atbildēja ar deviņiem raidījumiem, no kuriem četri bija precīzi.

Latvija svētdien izbraukumā ar 1:4 (0:1) piekapās Eiropas čempionei Portugālei, kuras rindās divus vārtus guva Krištianu Ronaldu.

Līdz ar to Šveice tagad guvusi maksimāli iespējamos 12 punktus četrās spēlēs, kamēr tai ar deviņiem punktiem seko Portugāle. Septiņi punkti ir Ungārijai, bet ar četriem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet četrus zaudējumus tikpat mačos piedzīvojusi Andora.

Tikmēr citā mačā grūtu uzvaru guvusi Nīderlande, kas viesos ar 3:1 (1:1) pārspēja Luksemburgu.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija kaujiniecisks neizšķirts 1:1, bet Nīderlandes izlasi, kas nespēja kvalificēties šogad notikušajam Eiropas čempionātam, no neveiksmes izglāba Mančestras «United» uzbrucējs Memfiss Depajs, kurš otrajā puslaikā guva divus vārtus.

Zīmīgi, ka Depajs laukumā devās vien ar otrā puslaika sākumu.

Vēl vienā A apakšgrupas mačā svētdien Bulgārija savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Baltkrieviju.

Vienīgos vārtus šā mača desmitajā minūtē guva Ivelins Popovs.

Šīs grupas kopvērtējumā desmit punkti četrās spēlēs ir Francijai, kamēr ar septiņiem punktiem seko Nīderlande un Zviedrija. Savukārt sešus punktus guvusi Bulgārija, bet divi ir Baltkrievija, kamēr viens - Luksemburgai.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šā gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu