Latvijas volejbola izlase pārbaudes spēlē atkārtoti pieveic Dāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu volejbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīram, kas sāksies jau nākamnedēļ, sestdien pārbaudes spēlē savā laukumā atkārtoti uzveica Dāniju.

Latvijas izlase, plaši rotējot ar sastāvu, guva panākumu četros setos ar rezultātu 3-1 (20:25, 25:16, 25:23, 25:20).

LETA jau vēstīja, ka dienu iepriekš Latvijas volejbolisti svinēja grūtāku uzvaru ar rezultātu 3-2 (23:25, 23:25, 25:17, 25:19, 15:11), atspēlējoties pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem.

Svētdien komandas tiksies trešo reizi, bet šis mačs jau notiks aiz slēgtām durvīm.

Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā Latvija spēlēs ar Slovākiju, Horvātiju un Izraēlu. Pirmā apļa cīņas jau nākamajā nedēļā notiks Slovākijas pilsētā Popradā, bet otrais aplis vēl pēc nedēļas tiks aizvadīts Horvātijas pilsētiņā Rovinjā Adrijas jūras krastā.

Grupas uzvarētāji uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā, bet sešu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējas par ceļazīmi uz Poliju cīnīsies izslēgšanas kārtā.

LETA jau ziņoja, ka augusta nogalē Latvijas volejbolisti divās pārbaudes spēlēs uzveica Grieķiju, bet vienu maču pie rezultāta 2-2 abu izlašu treneri vienojās neturpināt. Savukārt septembra sākumā Latvijas izlase pārbaudes turnīrā Minskā izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja zaudējumu Baltkrievijas valstsvienībai.

Latvijas izlase EČ kvalifikācijas otrās kārtas turnīram gatavoties sāka 25.jūlijā. Treniņos piedalās Artis Caics un Deniss Petrovs, libero Ingars Ivanovs, diagonāles spēlētāji Edvarts Buivids un Hermans Egleskalns, pirmā tempa spēlētāji Andis Cimoška, Andrejs Zavorotnijs, Gatis Slavēns un Toms Švāns, kā arī otrā tempa spēlētāji Aleksandrs Kudrjašovs, Aivars Petruševičs, Romāns Saušs, Ruslans Sorokins un Toms Vanags.

Tāpat treneru kolektīvu papildinājis un par Vildes palīgu kļuvis pieredzējušais Boriss Kolčins, kuram ir liela darba pieredze, tostarp arī Krievijas izlasē. Kolčins vairākus gadus bija Krievijas izlases galvenā trenera Genadija Šipuļina palīgs, kā arī trenēja Belgorodas un Maskavas «Dinamo» klubus. Viņš piecus gadus bija Novijurengojas «Fakel» galvenais treneris, divas reizes izcīnot Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu