Valujevs pēc punktiem pieveic Holifīldu, saglabājot WBA titulu (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu smagā svara bokseris Nikolajs Valujevs sestdien saglabāja savu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijas pasaules čempiona titulu, sīvā cīņā pieveicot amerikāņu leģendu Evanderu Holifīldu.

46 gadus vecais Holifīlds, kurš cerēja kļūt par visu laiku vecāko pasaules čempionu, aizvadīja sekmīgu cīņu, tomēr tiesneši nelielu pārsvaru deva krievu milzenim.

Viens no tiesnešiem deva neizšķirtu rezultātu, bet pārējie divi ar 116-112 un 115-114 panākumu deva 2,13 metrus garajam Valujevam.

"Būtu vēlējies no tiesnešiem redzēt citu rezultātu, tomēr savā sniegumā neesmu vīlies," pēc cīņas izteicās Holifīlds. "Viņš ir spēcīgs pretinieks. Liela nozīme ir viņa augumam, tomēr arī cīnās viņš ļoti labi."

Holifīlds 19.oktobrī kļuva 46 gadus vecs. Ja viņš būtu uzvarējis šo cīņu, tad kļūtu par visu laiku vecāko pasaules čempionu supersmagā svara vēsturē. Pašreizējais rekordists ir Džordžs Formens, kurš 1994.gadā 45 gadu vecumā pieveica Maiklu Mūreru.

Savu iepriekšējo cīņu Holifīlds aizvadīja 2007.gada septembrī, kad pēc punktiem zaudēja Sultanam Ibragimovam no Krievijas.

Valujevs par pasaules čempionu WBA versijā kļuva 2008.gada 31.augustā, kad pēc punktiem pieveica amerikāni Džonu Ruisu. Šī Valujeva karjerā viņa 51.cīņā bija 50.uzvara.

Savukārt Holifīlds bija viens no trijiem labākajiem bokseriem pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un divas reizes spēja pieveikt arī Maiku Taisonu. Savas karjeras laikā Holifīlds izcīnījis 42 uzvaras, no kurām 27 - ar nokautiem, piedzīvojis desmit zaudējumus un divas reizes cīnījies neizšķirti. Holifīlds bija pasaules čempions līdz 1999.gadam, kad Lenoksam Lūisam zaudēja savas WBA, Pasaules Boksa padomes (WBC) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostas.

Kopš 2001.gada Holifīlds 12 cīņās izcīnījis tikai piecas uzvaras.

Lielāko uzmanību ieguva Holifīlda 1997.gada cīņa ar Maiku Taisonu, kad pretinieks Holifīldam nokoda daļu no viņa auss.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu