Noskaidroti pirmā Studentu frisbija čempionāta uzvarētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvdienās, 6. un 7. decembrī, Valmierā tika noskaidroti pirmā Latvijas Studentu frisbija čempionāta 2008 uzvarētāji. Desmit komandu konkurencē par spēcīgāko Latvijas augstākās izglītības iestādes komandu frisbijā kļuva un čempionāta kausu ieguva Liepājas Universitātes komanda.

Čempionāta pirmajā dienā Liepājas Universitātes (LiepU) komanda parādīja pārākumu pār citām grupas komandām, pārliecinoši uzvarot visās spēlēs. Otrās čempionāta dienas pusfinālā, uzveicot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 1.komandu, LiepU ieguva iespēju pierādīt, ka ir labākā šā čempionāta komanda. Finālā LiepU komanda tikās ar Latvijas Universitātes (LU) komandu, kas bija pirmās čempionāta dienas otrās grupas līdere, un, pateicoties liepājnieku ātrajai un precīzajai spēlei, uzvarēja ar rezultātu 11:7.

Zīmīgi, ka arī LU tika novērtēta no visu turnīra pretinieku komandu puses, jo ieguva čempionāta Spēles gara balvu (Spirit of the Game), kas frisbijā idejiski pielīdzināma augstākajam apbalvojumam.

Mazajā finālā jeb spēlē par 3.vietu tikās RTU un Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE) pirmās komandas. Ļoti līdzvērtīgā spēlē un spēles laikam beidzoties ar rezultātu 8:8, izšķirošo punktu guva SSE 1.komanda, tādējādi uzvarēja RTU 1.komandu ar rezultātu 9:8.

Gandarīts par studentu čempionāta norisi ir tā galvenais tiesnesis Ernests Gabrāns: “Turnīra apmeklētība un spraigās spēles liecina, ka turnīrs ir izdevies. Studenti ir sabiedrības aktīvākā daļa, tāpēc nav šaubu, ka frisbija aktivitātes studentiem ir tikai sākušās.”

Jau zināms, ka 2009.gada 14. un 15.martā Rīgā notiks Latvijas Atklātais studentu frisbija čempionāts vīriešu un sieviešu divīzijās. Pirmajā Latvijas Studentu frisbija čempionātā 2008 piedalījās studentu MIX komandas no Vidzemes Augstskolas, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Liepājas Universitātes, kā arī divas apvienotās studentu komandas no 11 Latvijas augstskolām.

Studentu čempionātu rīkoja ViA Valmiera Frisbija klubs sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju, un to finansiāli atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība. Čempionātu atbalstīja AS “Valmieras piens”, AS “SEB”, slēpošanas centrs “Baiļi”, SIA “Jelgavas tipogrāfija”, pilsētas galerija “Valleta”, “JAM Studio”, “Radio Valmiera”, SIA “Prog” un Vidzemes Augstskola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu