Holifīlds ar Valujevu cīnīsies decembrī (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārais bokseris Evanders Holifīlds cīņā par pasaules čempiona titulu supersmagajā svarā Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā 20.decembrī tiksies ar Nikolaju Valujevu.

Holifīlds 19.oktobrī kļūs 46 gadus vecs. Ja viņš uzvarēs šo cīņu, tad kļūs par visu laiku vecāko pasaules čempionu supersmagā svara vēsturē. Pašreizējais rekordists ir Džordžs Formens, kurš 1994.gadā 45 gadu vecumā pieveica Maiklu Mūreru.

Savu pēdējo cīņu Holifīlds aizvadīja 2007.gada septembrī, kad pēc punktiem zaudēja Sultanam Ibragimovam no Krievijas.

Valujevs par pasaules čempionu WBA versijā kļuva 2008.gada 31.augustā, kad pēc punktiem pieveica amerikāni Džonu Ruisu.

Savas karjeras laikā 35 gadus vecais Valujevs ir aizvadījis 50 cīņas, uzvarot 49 reizes, no kurām 34 - ar nokautiem.

Savukārt Holifīlds bija viens no trijiem labākajiem bokseriem pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un divas reizes spēja pieveikt arī Maiku Taisonu. Savas karjeras laikā Holifīlds izcīnījis 42 uzvaras, no kurām 27 - ar nokautiem, piedzīvojis deviņus zaudējumus un divas reizes cīnījies neizšķirti. Holifīlds bija pasaules čempions līdz 1999.gadam, kad Lenoksam Lūisam zaudēja savas WBA, Pasaules boksa padomes (WBC) un Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempionu jostas.

Kopš 2001.gada Holifīlds 11 cīņās izcīnījis tikai piecas uzvaras.

Lielāko uzmanību ieguva Holifīlda 1997.gada cīņa ar Maiku Taisonu, kad pretinieks Holifīldam nokoda daļu no viņa auss.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu