Latvijas vīriešu kamaniņu braucējiem pieticīgs sniegums Kalgari trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vīriešu kamaniņu braucēji atrodas pieticīgās vietās pēc Kalgari trasē Kanādā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešā posma pirmā brauciena.

Inārs Kivlenieks pašlaik ieņem 17.vietu, bet Kristaps Mauriņš ierindojas vien 31.pozīcijā 32 sportistu konkurencē.

Kivlenieks pirmo braucienu veica 47,465 sekundēs, par 0,417 sekundēm atpaliekot no labāko laiku uzrādījušā kanādieša Sema Ednija.

Savukārt Mauriņš pirmajā braucienā finišēja pēc 48,417 sekundēm, līderim zaudējot 1,369 sekundes.

Pārsteidzošais līderis Ednijs, kurš karjerā līdz šim Pasaules kausa sacensībās vēl nav uzvarējis, par 0,109 sekundēm apsteidz vācieti Andiju Langenhanu, savukārt trešais 0,215 sekundes nopakaļus ir austrietis Reinhards Egers. Vien 0,001 sekundi aiz viņa seko iepriekšējo trīs sezonu kopvērtējuma uzvarētājs Fēlikss Lohs no Vācijas.

Otro braucienu sportisti uzsāks plkst.21.50 pēc Latvija laika.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika risināsies sezonas otrās sprinta kausa sacensības, kurās arī tiek izcīnīti Pasaules kausa kopvērtējuma punkti.

Kā ziņots, piektdien trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici izcīnīja ceturto vietu divnieku sacensībās. Ceturtajā vietā Šici ierindojušies otrajā posmā pēc kārtas.

Piektdien tika aizvadītas arī sieviešu sacensības, kurās latviete Elīza Tīruma ierindojās 16.vietā.

Kā ziņots, ceturtdien Nāciju kausā, kas ir kā Pasaules kausa kvalifikācija, Latvijai vajadzēja piedalīties vien vīru ieskaitē, kur uzvaru ar rezultātu 45,545 sekundes izcīnīja mājinieks Ednijs. Kivlenieks viņam zaudēja 0,322 sekundes, ieņemot sesto vietu, bet Mauriņš, atpaliekot par 0,826 sekundēm, ierindojās 14.pozīcijā un kvalificējās pamatsacensībām.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms šogad, bet pēc gadu mijas gaidāmi vēl seši posmi. Savukārt šīs sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu