Biedriņam dubults un izšķirošas kļūdas galotnē (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Vēl viena individuāli laba Andra Biedriņa spēle šorīt agri pēc Latvijas laika tomēr nepalīdzēja Goldensteitas "Warriors" komandai turpināt uzvaru sēriju NBA turnīrā. Savā laukumā "Warriors" sīvā cīņā piekāpās Fīniksas "Suns", bet Biedriņam ceturtais "double-double" sezonā un nesekmīgi aizvadīta spēles galotne.

Latviešu centram Andrim Biedriņam gūstot 13 punktus un izcīnot 15 atlēkušās bumbas, "Warriors" līdzīgā cīņā šorīt ar 110:113 atzina "Suns" komandas pārākumu.

Pa ceturtdaļām - 31:31, 26:21, 27:37, 26:24.

"Karotājiem" šis bija pirmais zaudējums pēc NBA garākās - piecu uzvaru sērijas. Ar septiņām uzvarām 11 spēlēs Oklendas komanda ir noslīdējusi uz sesto vietu Rietumu konferencē.

Biedriņš astoto reizi sezonā devās laukumā starta pieciniekā un ceturto reizi viņa gūtie punkti un atlēkušās bumbas bija mērāmi ar divciparu skaitļiem (double-double). 15 atlēkušās bumbas garantēja Biedriņa karjerā pirmās nopietnās barjeras sasniegšanu, proti, viņa kontā tagad ir jau 503 atlēkušās bumbas.

37 nospēlēto minūšu laikā latviešu centrs bija tradicionāli precīzs metienos no groza apakšas (6/8), taču pašā nelaikā šoreiz pievīla soda metieni (1/3) un pieļautās kļūdas.

Vēl nepietiekošās pieredzes dēļ, tik saspringtajā spēlēs izskaņā Biedriņš visas savas četras kļūdas pieļāva spēlēs pamatlaika pēdējās četrās minūtēs. Pusminūti pirms beigām pie rezultāta 110:110 viņš izcīnīja atlēkušo bumbu pie pretinieku groza un piespieda pretiniekus pārkāpt noteikumus. Atlika tikai tāds "sīkums", kā realizēt soda metienus...

Andris Biedriņš (no kreisās) aizsardzībā pret "Suns" un visas NBA zvaigzni kanādieti Stīvu Nešu.
Andris Biedriņš (no kreisās) aizsardzībā pret "Suns" un visas NBA zvaigzni kanādieti Stīvu Nešu. Foto: EPA/AFI

Diemžēl abi no tiem lidoja grozam garām, un neglāba pat tas, ka pēc otrā sodiņa tiesnesis piešķīra strīdus bumbu, jo basketbolisti bija pāragri iekāpuši soda laukumā. Biedriņam neveicās arī šoreiz, jo strīdā viņš zaudēja "Suns" zvaigznei Šonam Merionam, bet četras sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām uzvaru Arizonas "saulēm" ar precīzu tālmetienu nodrošināja neviens cits kā Stīvs Nešs.

Biedriņš, spēlē ar "nelaimīgajām beigām", divreiz pamanījās bloķēt pretinieku metienus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņa kontā pavisam piecas kļūdas un piecas personīgās piezīmes.

Neskatoties uz zaudējumu, komandas treneris Dons Nelsons bija vairāk apmierināts ar savu komandu, nekā pēc dažām pēdējos mačos izcīnītajām uzvarām. "Komanda izpildīja spēles plānu un tas bija galvenais," atzina Nelsons.

"Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons, šķiet, ir iededzis jaunu dzirksti nīkuļojošajai komandai.
"Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons, šķiet, ir iededzis jaunu dzirksti nīkuļojošajai komandai. Foto: EPA/AFI

"Warriors" spēlē pret "Suns" nespēja palīdzēt komandas līderis Bairons Deiviss, bet savas karjeras rekordu ar 31 punktu atkārtoja Monta Ellis, kura kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles. 24 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un pieci bloki Francijas izlases uzbrucējam Mikaelam Pjetrī. Pirmo spēli pēc savainojuma izārstēšanas aizvadīja "Warriors" pamatsastāva vīrs Trojs Mērfijs, kurš gan nospēlēja tikai 11 minūtes, dodod atelpu Biedriņam.

"Suns" komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Radža Bells, 21 punkts Leandro Barbosam, bet Stīvs Nešs izcēlās ar 19 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Ar 9,4 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē Biedriņš ir pakāpies jau 18. vietu NBA kopvērtējumā (!), bet ar 2,2 bloķētiem metieniem individuālajā vērtējumā saglabā augsto sesto vietu.

Nākamo spēli "Warriors" aizvadīs trešdien savā laukumā pret Denveras "Nuggets" un Karmelo Entoniju.

NBA līderpozīcijas joprojām saglabā Jūtas "Jazz", kas vakar ar 101:96 pārspēja Toronto "Raptors". Soltleiksitijas kluba rēķinā tagad ir deviņas uzvaras desmit spēlēs!

Citu spēļu rezultāti: Šarlotes "Bobcats" - Dalasas "Maverics" 85:93, Ņujorkas "Knicks" - Hjūstonas "Rockets" 90:97, Memfisas "Grizzlies" - Orlando "Magic" 95:86, Sietlas "Supersonics" - Ņūdžersijas "Nets" 99:87, Portlendas "Trail Blazers" - Sanantonio "Spurs" 98:107.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu