Uz "Zelta bumbu" pretendē Mesi, Ronaldu un Čavi Ernandess

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uz "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbas" iegūšanu pretendējošo futbolistu skaits pirmdien ticis samazināts līdz trim spēlētājiem, sarakstā atstājot iepriekšējo divu gadu pasaules labāko futbolistu Lionelu Mesi no Argentīnas, portugāli Krištianu Ronaldu un spāni Ksavi Ernandesu.

Prestižās balvas ieguvējs tiks paziņots 9.janvārī Cīrihē, kad tiks paziņota arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Starptautiskās Profesionālo futbolistu federācijas (FIFPro) simboliskā izlase, kā arī 2011.gada labākā futboliste. Balvas saņems arī FIFA gada labākais treneris gan sieviešu, gan vīriešu futbolā.

1.novembrī FIFA uz "Zelta bumbas" iegūšanu izziņoja 23 pretendentu sarakstu, kuru līdz trim nominantiem ar savu balsojumu samazināja valstsvienību galvenie treneri un kapteiņi, kā arī starptautisko mediju pārstāvji, kurus izvēlējās žurnāls "France Football".

Zīmīgi, ka visi trīs spēlētāji pārstāv Spānijas čempionāta divus vadošos klubus - Mesi un Ernandess spēlē pēdējo triju gadu čempionvienībā "Barcelona", bet Ronaldu pārstāv Madrides "Real" komandu.

Ernandess prestižā apbalvojuma noslēguma trijniekā iekļuva arī pagājušajā gadā, kad ierindojās trešajā vietā aiz Mesi un vēl viena "Barcelona" un Spānijas izlases pārstāvja Andresa Injestas.

9.decembrī trešo gadu tiks pasniegta arī leģendārā Ungārijas futbolista Ferenca Puškaša vārdā nosauktā balva, kas pienāksies gada skaistākajam vārtu guvumam, kā arī tiks pasniegta FIFA prezidentālā balva un FIFA "Fair Play" jeb godīgas spēles balva.

Francijas prestižais futbola žurnāls "France Football" pasniedz "Zelta bumbu" labākajam spēlētājam Eiropā kopš 1956.gada. No 2007.gada šo apbalvojumu var saņemt jebkura pasaules kluba spēlētājs. Tikmēr FIFA gada labākā futbolista balvu pasniedz kopš 1991.gada.

"Zelta bumba" tiek uzskatīta par prestižāko individuālo apbalvojumu futbolā, un tās ieguvēju noteica žurnālistu balsojumā, bet par FIFA gada labāko spēlētāju balsoja nacionālo izlašu spēlētāji un treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu