Līdumai 26.vieta PK trešā posma sprinta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas sieviešu biatlona izlases līdere Madara Līduma sestdien ieņēma 26.vietu Pasaules kausa izcīņas trešā posma sprinta sacensībās, kas risinājās Slovēnijas pilsētā Pokļukā.

7,5 kilometrus garajā distancē Līduma divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, finišā uzvarējušajai vācietei Magdalēnai Noinerei, kura kļūdījās divas reizes, zaudējot minūti un 25,9 sekundes.

Līdz ar to Līduma nopelnīja 15 ieskaites punktus Pasaules kausa kopvērtējumā. Jāpiebilst, ka šis ir Latvijas biatlonistes labākais sasniegums šosezon.

Otro vietu sacensībās izcīnīja Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina, kura kļūdījas vienu reizi un Noinerei zaudēja 11,2 sekundes, bet dalītā trešajā vietā ierindojās Pasaules kausa līdere Kaisa Mekereinena no Somijas, kura pieļāva vienu kļūdu, un krieviete Olga Zaiceva, kura šāva nekļūdīgi. Viņas uzvarētājai zaudēja 17 sekundes.

Tikmēr Gerda Krūmiņa pieļāva vienu kļūdu un ieņēma 50.vietu, Noinerei zaudējot divas minūtes un 29,4 sekundes, bet vēl viena Latvijas sportiste Žanna Juškāne ar vienu kļūdu finišēja 72.pozīcijā, no uzvarētājas atpaliekot trīs minūtes un 31,8 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad Mekereinenai ir 354 punkti, otrā ar 289 punktiem ir Helēna Ēkholma (bijusī Junsone) no Zviedrijas, kura šoreiz finišēja septītajā vietā, bet trešā ar 257 punktiem ir vēl viena zviedriete Anna Karina Zideka, kas sprintā palika 24.pozīcijā.

Tikmēr Līduma ar 38 punktiem kopvērtējumā atrodas 40.pozīcijā.

Kā ziņots, vīriešu sacensībās desmit kilometru sprintā sestdien Latvijas biatlonisti sasniedza pieticīgus rezultātus. Ilmārs Bricis ierindojās 70.vietā, Jānis Bērziņš ieņēma 85.vietu, bet Rolands Pužulis finišēja 98.pozīcijā.

Līdz ar to neviens Latvijas sportists netika pie Pasaules kausa kopvērtējuma ieskaites punktiem, kurus saņem pirmo 40 vietu ieguvēji.

Jau vēstīts, ka posms ceturtdien sākās ar individuālajām sacensībām. 20 kilometru distancē vīriešiem Bricis ierindojās 80.vietā, bet Bērziņš ieņēma 93.pozīciju.

Savukārt 15 kilometru sacensībās sievietēm Līduma ierindojās 47.vietā, Krūmiņa ieņēma 65.vietu, bet Juškāne finišēja 92.pozīcijā.

Posms svētdien noslēgsies ar jauktās stafetes sacensībām.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu