Izlīgums riteņbraukšanas frontē (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pēc četrus gadus ilgām nesaskaņām Starptautiskā riteņbraukšanas federācija un pasaules prestižākā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" organizatori ir pielikuši punktu savstarpējam konfliktam un paziņojuši par "jaunas ēras" sākumu riteņbraukšanā.

Kā teikts Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas (UCI) paziņojumā, nule noslēgtā vienošanās nozīmē ne tikai jaunas, bet arī pozitīvas ēras sākumu šajā sporta veidā.

Ieilgušo nesaskaņu izbeigšana pozitīvi ietekmēs arī divus pārējos lielos velobraucienus "Giro d''Italia" un "Vuelta Espana", kuru organizatori tāpat konfliktēja ar UCI vadību.

Trīs riteņbraukšanas sacensību "milži" ar starptautisko federāciju atradās "karastāvoklī" kopš 2004. gada, kad UCI izveidoja "Pro Tour", kas sevī apvienoja augstākā līmeņa sacensības un komandas.

Pēc "Pro Tour" izveidošanas riteņbraukšanas sacensību kalendārs tika sadalīts vairākās daļās, paralēli notika dažādas sacensības, nespējot piesaistīt visus pasaules labākos sportistus un līdz ar to arī adekvātu TV auditoriju.

Abas puses pēc jaunās vienošanās uzsver, ka ir sperts plats solis riteņbraukšanas sakārtošanā, lai nākotnē tās kļūtu par vēl aizraujošākām sacensībām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu