BK Ventspils neveiksmīgā Ventspils (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Komandas vēsturē piekto ULEB kausa izcīņas sezonu ar zaudējumu otrdien iesāka basketbola klubs "Ventspils", kas savā laukumā atzina Stambulas "Besiktas" komandas pārākumu. Ieskaitot spēles arī Baltijas Basketbola līgā, septiņkārtējiem Latvijas čempioniem šoruden tas bija jau piektais zaudējums savā laukumā.

Pēc līdzvērtīgas spēkošanās pirmajās divdesmit spēles minūtēs, otrā puslaika pirmajā pusē ventspilnieki tā arī nespēja rast pretargumentus turku kluba izrāvienam ar 0:12 un visā spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 79:87.

Arī pagājušajā sezonā "Ventspils" spēlēja vienā grupā ar "Besiktas" un svinēja uzvaras gan izbraukumā, gan savā laukumā.

Ventspilnieku rindās rezultatīvākie šoreiz bija amerikāņu leģionāri - 23 punktus guva Džastins Lavs, bet 20 Džimija Bakstera rēķinā. Lavs šajā spēlē vēl izcēlās ar sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Foto: AFI

No latviešiem labākais bija Raimonds Gabrāns (att.), kurš guva 12 punktus un piecreiz rezultatīvi piespēlēja. Kasparam Ciprusam divi punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet Uvja Helmaņa rēķinā pieci punkti, četras bumbas zem groziem un trīs piespēles.

Atlēkušās bumbas: BK Ventspils - 31, Besiktas - 32.

Stambulas vienībā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Prestons Šumeperts

Lielāko pārsvaru (7:3) ventspilnieki sasniedza pašā spēles ievadā, bet otrās ceturtdaļas sākumā pēc Pāvela Veselova sodiņiem vēl bija vadībā ar 22:19. Pēc puslaika astoņu punktu pārsvars jau bija viesiem, tomēr otrā puslaika sākumā Gašpera Okorna komanda vēl spēja pietuvoties līdz 40:44. Tad sekoja turku komadas 12 bezatbildes punktu dūriens un 40:56 jau nozīmēja, ka turpināt uzvaru sēriju pār "Besiktas" tomēr nebūs lemts.

Citās B grupas spēlēs Belgradas "Zeleznik" savā laukumā ar 89:79 pieveica portugāļu "Ovarense Aerosoles", bet Ķelnes "Rhein Energie" ar 94:84 pārspēja "Elan Chalon" no Francijas.

Pēc nedēļas "Ventspils" izbraukumā mērosies spēkiem ar "Ovarense Aerosoles".

H grupā, kurā debiju ULEB kausā pirmdien ar uzvaru atzīmēja Latvijas čempionvienība Rīgas ASK (ar 77:58 pār Lukoil Academic), citās spēlēs šodien Ukrainas "Kyiv" viesos negaidīti ar 77:73 uzvarēja Trevīzo "Benetton", savukārt vācu klubs "Artland Dragons" savās mājās ar 85:74 pārspēja franču "PAU-Orthez".

ASK pretinieki otrās kārtas spēlē izbraukumā būs spēcīgie "Kyiv" basketbolisti.

Smagāko zaudējumu pirmajā spēļu kārtā otrdien piedzīvoja Kristapa Janičenoka Boloņas "Fortitudo", kas Maskavā ar 66:91 kapitulēja vietējam "Dinamo". Latvijas valstsvienības uzbrucējs 15 minūšu laikā guva divus punktus un pieļāva divas kļūdas (2p 1/4, 3p 0/2).

Ar uzvaru debiju ULEB kausā atzīmēja Tallinas "Kalev", kas G grupas spēlē savā laukumā ar 81:68 pieveica Grieķu vienību "Panionios". A grupā "Šiauliai" debijas spēlē ar 90:97 kapitulēja "Turk Telecom".

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu