Līdumai 51.vieta PK sprinta sacensībās, triumfē Kuzmina

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu biatlona izlases līdere Madara Līduma piektdien izcīnīja 51.vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma, kas risinās Austrijas pilsētā Hohfilcenē, 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Tikmēr Žanna Juškāne palika ceturtā aiz dalības iedzīšanas sacensībās, finišējot 64.vietā. Šis ir Juškānes visu laiku augstākais sasniegums Pasaules kausa posmos. Iepriekš viņa nebija spējusi finišēt augstāk par 74.vietu.

Sacensībās uzvarēja slovākiete Anastasija Kuzmina, kura šaušanās bija nekļūdīga un finišēja pēc 25 minūtēm un 30,6 sekundēm. Otrā palika baltkrieviete Darja Domračova, kura ar vienu kļūdu uzvarētājai zaudēja 19,8 sekundes, bet vēl par četrām sekundēm lēnāka bija Pasaules kausa līdere Kaisa Mekereinena no Somijas.

Līduma divās šaušanās kļūdījās trīs reizes, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 45 sekundes un netiekot pie Pasaules kausa posmiem.

Savukārt Juškāne kļūdījās vienu reizi, no Kuzminas atpaliekot par trīs minūtēm un 26 sekundēm.

Savukārt vēl viena Latvijas sportiste Gerda Krūmiņa šaušanās kļūdījās trīs reizes, uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 37,4 sekundes, paliekot 72.pozīcijā.

Sacensības norisinājās spēcīgā sniegputenī.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad Mekereinenai ir 198 punkti, otrā ar 176 punktiem ir Helēna Ēkholma (bijusī Junsone) no Zviedrijas, kura šoreiz finišēja piektajā vietā, bet trešā ar 164 punktiem ir vēl viena zviedriete Anna Karina Zideka, kas sprintā palika 12.pozīcijā.

Tikmēr Līduma ar 23 punktiem kopvērtējumā atrodas 40.pozīcijā.

Kā ziņots, vīriešu sacensībās desmit kilometru sprintā piektdien iedzīšanai kvalificējās vienīgi Edgars Piksons, kurš ierindojās 42.vietā. Arī Piksons neieguva Pasaules kausa punktus.

Posma turpinājumā sestdien notiks iedzīšana vīriešiem un 4x6 kilometru stafete sievietēm, bet svētdien paredzētas iedzīšanas sacensības sievietēm un stafete vīriešiem.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu