Makarainena uzvar arī iedzīšanā, Līduma 32. vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņas pirmā posma sacensībās biatlonā Estersundas trasē Zviedrijā par uzvarētāju 10 kilometru iedzīšanas sacensībās sievietēm kļuva somiete Kaisa Makarainena, bet Madara Līduma izcīnīja 32. vietu.

Makarainena distancē devās pirmā (+19 sekundes), jo iepriekš uzvarēja sprinta sacensībās. Šaušanā Somijas sportiste kļūdas nepieļāva un pārliecinoši uzvarēja arī iedzīšanā.

Otrajā vietā finišējušo vācieti Miriamu Gesneri līdere apsteidza par minūti un 42,7 sekundēm. Talantīgā vāciete ugunslīnijā kļūdījās trīsreiz un trešās vietas ieguvēju zviedrieti Helēnu Ekholmu, kas mērķī netrāpīja divas lodes, pārspēja par 3,5 sekundēm.

Tikmēr Līduma ar četrām kļūdām šaušanā finišēja piecas minūtes un 8,3 sekundes aiz Makarainenas, kas deva 32. pozīciju.

Kopumā distancē devās 59 biatlonistes, bet finišu sasniedza 55 sportistes.

Vēl svētdien iedzīšanas sacensības aizvadīs vīrieši.

PK kopvērtējumā līdere ir Makarainena (150 punkti), viņai seko Ekholma (136), trešā ir Zideka (135), bet Līdumas nopelnītie 23 punkti ļauj ieņemt 34. vietu.

Kā ziņots, sprintā Līduma izcīnīja 27. vietu, bet 15 kilometru klasiskajā distancē ierindojās 64. pozīcijā.

Kopumā pasaules kausa izcīņā šosezon paredzēti deviņi posmi. Nākamais posms no 8. līdz 12. decembrim risināsies Austrijas pilsētā Hohfilcenē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu