Bricis sezonu sāk ar 27. vietu; uzvaru izcīna Svensens (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pirmajā Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā biatlonā Zviedrijas pilsētā Estersundā 20 kilometru klasiskajā distancē Latvijas atlēts Ilmārs Bricis finišēja 27 vietā, bet uzvaru izcīnīja norvēģis Ēmils Hegle Svensens.

Pirmajā ugunslīnijā pieredzējušais Bricis šāva nekļūdīgi, kas ierindoja viņu spēcīgāko biatlonistu grupā, taču katrā no atlikušajām šautuvēm Latvijas sportists nenoguldīja vienu mērķi.

Tādējādi ar trīs soda minūtēm Bricis sacensības noslēdza 27. pozīcijā, uzvarētājam zaudējot 3 minūtes 39,2 sekundes.

Sacensību uzvarētājs norvēģis Ēmils Hegle Svensens par spīti divām kļūdām uzrādīja labāko laiku distancē (55:07,7).

Otrajā vietā ar diviem nenoguldītiem mērķiem (abi ceturtajā šautuvē) ierindojās Svensena tautietis Ūle Einārs Bjērndālens (+19,1), bet aiz viņa ar vienu kļūdu šautuvē finišēja Martins Furkāds no Francijas (+37,8).

Tikmēr Edgars Piksons ar divām kļūdām šautuvē distanci beidza 47. vietā (+5:16,8). Savukārt Andrejs Rastorgujevs pirmajās divās šautuvēs nekļūdījās, bet turpinājumā pieļāva piecas kļūdas, kas noslēgumā ļāva uzrādīt 64. labāko rezultātu (+6:37,0).

TVNET jau ziņoja, ka 15 kilometru klasiskajā distancē sievietēm par uzvarētāju kļuva mājiniece Anna Karina Zideka, bet Latvijas sportistes ieņēma šādas vietas: Madara Līduma 64., Gerda Krūmiņa 88. un Žanna Juškāna 93.

Piektdien paredzētas sacensības sprintā sievietēm (7,5 km), bet dienu vēlāk sprintā sacentīsies vīrieši (10 km).

Savukārt svētdien Estersundas trasē tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības gan dāmām, gan kungiem.

Kopumā pasaules kausa izcīņā šosezon paredzēti deviņi posmi. Nākamais posms no 8. līdz 12. decembrim risināsies Austrijas pilsētā Hohfilcenē.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu