Pekinā aiztur piecus Tibetas neatkarības atbalstītājus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas policija aizturējusi piecus Tibetas neatkarības atbalstītājus, kas bija sarīkojuši protesta akciju Pekinas Tjaņaņmeņas laukumā, ziņo Londonā bāzētā organizācija "Kampaņa par brīvu Tibetu".

Četri no protestētājiem ietinās Tibetas karogos un nogūlās uz laukuma, attēlojot mirušos, kamēr piektais garāmgājējiem skaidroja, ka viņi "aicina izbeigt Ķīnas valdības [īstenoto] Tibetas okupāciju".

Aptuveni desmit minūtes vēlāk policija protestētājus, starp kuriem bija trīs ASV pilsoņi, viens vācietis un viens kanādietis, aizveda.

"Ķīnas valdība ar Olimpiādes spožajām gaismām mēģina piesegt pretīgo Tibetas okupāciju," teikts "Kampaņa par brīvu Tibetu" pārstāvja Meta Vaitikeisa izplatītajā paziņojumā. "Mūsu šodienas akcija Tjaņaņmeņas laukumā uzsver tibetiešu un sirdsapziņas cilvēku pārliecību, ka nekādas Ķīnas valdības represijas neapslāpēs tibetiešu alkas pēc brīvības (..)."

Neskatoties uz stingrajiem drošības pasākumiem, ārvalstu aktīvistiem pēdējo dienu laikā izdevies sarīkot arī citas protesta akcijas.

Kā jau ziņots, trešdien tika aizturēti divi ASV pilsoņi un divi briti, kuri uzrāpās 40 metrus augstā apgaismošanas stabā un atritināja plakātu, uz kura bija saukļi Tibetas neatkarības atbalstam.

"Kampaņa par brīvu Tibetu" ziņo, ka piektdien stundu pirms Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas sākuma tika aizturēti vēl trīs protestētāji, kuri netālu no olimpiskā stadiona atritināja Tibetas karogus.

Visi septiņi iepriekšējās protesta akcijās iesaistītie aktīvisti tika nekavējoties no Ķīnas izraidīti.

Trešdienas pēcpusdienā pie Tjaņaņmeņas laukuma neilgu protesta akciju sarīkoja arī trīs ASV pilsoņi, kas protestēja pret abortiem, vēsta mediji.

Tikmēr sestdienas rītā no jāšanas sacensību norises vietas izraidīti arī divi vietējie protestētāji, kuri atritinājuši Tibetas karogu.

Policija un drošības personāls par Tibetas karoga, politisko lozungu un komerciālo reklāmu demonstrēšanas aizlieguma pārkāpumu no sacensību norises vietas izraidīja kādu universitātes studentu un viņas līdzinātāju.

Viens no protestētājiem vēlāk pavēstīja, ka viņi plānojuši izkārt arī plakātu ar uzrakstu: "Izbeidziet Ķīnā vienas partijas varu."

Tikmēr kādam vīrietim pirms ielaišanas sacensību vietā varasiestāžu pārstāvji likuši novilkt T-kreklu, uz kura bija rakstīts: "Demokrātija" un "Cilvēktiesības".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu