Sančezs uzvar, Smukulis finišē 68. vietā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pekinas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensībās - 245,4 kilometrus garā grupas braucienā - Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš ir olimpisko spēļu debitants, ieņēma 68. vietu, savukārt vēl viens Latvijas pārstāvis Raivis Belohvoščiks no sacensībām izstājās.

Distances noslēguma daļā vadībā izvirzījās trīs sportisti - Davids Rebelins (Itālija), Franks Šleks (Luksemburga) un Samuels Sančess (Spānija), tomēr aptuveni kilometru pirms finiša viņus noķēra Fabians Kančelara (Šveice), Aleksandrs Kolobņevs (Krievija) un Maikls Rodžerss (Austrālija). Finiša sprintā ātrakais bija Sančess, otro vietu izcīnīja Rebelins, bet trešajā vietā ierindojās Kančelara.

Pēc 174 kilometriem Smukulis atradās līderu grupā, ieņemot 23.vietu, tomēr pamazām zaudēja savu pozīciju, finišu sasniedzot 68. vietā un no sacensību uzvarētāja atpaliekot par 12 minūtēm un 59 sekundēm.

Kopumā grupas braucienu uzsāka 143 sportisti, tomēr finišu sasniedza tikai 90 dalībnieki, jo pārējie dažādu iemeslu dēļ izstājās.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Belohvoščiks un Smukulis trešdien piedalīsies distancē ar atsevišķu startu.

"Šīs sacensības bija īsta sauna, turklāt maznozīmīgs nebija arī pretvējš. Vēl tagad sāp muskuļi. Nav tā, ka es jau biju plānojis taupīt spēkus šodien, lai gatavotos tikai trešdienas braucienam," intervijā Latvijas Televīzijai atzina Belohvoščiks.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu