Milzīga ažiotāža pirms Braienta karjeras atvadu mača

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien punktu savai karjerai pieliks viena no pasaules visu laiku spožākajām basketbola zvaigznēm Kobe Braients. Viņš to izdarīs savu līdzjutēju priekšā Losandželosā, kur, pārstāvot «Lakers» komandu, aizvadījis visu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeru. Pirms viņa pēdējās oficiālās spēlēs ir milzīga ažiotāža.

37 gadus vecais Braients atvadu maču aizvadīs «Staples Center» arēnā, «Lakers» komandai uzņemot Jūtas «Jazz», kurai šī būs ļoti svarīga spēle cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Visas biļetes 18 000 ietilpīgajā arēnā ir izpārdotas. Atkārtotā pārdošanā nonākušo biļešu cenu amplitūda ir no 700 līdz 27 500 dolāriem. «Lakers» komanda brīdinājusi līdzjutējus par iespējamiem krāpniecības mēģinājumiem un aicinājusi biļetes iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās. Tomēr arī oficiālās tirdzniecības vietās biļete maksā līdz pat 10 000 dolāru.

Pašlaik 37 gadus vecais Braients ir pieckārtējs NBA čempions un trešais rezultatīvākais spēlētājs līgas vēsturē, kā arī divkārtējs olimpiskais čempions. Gaidāmajā mačā tiks pielikts punkts viņa 20 gadus ilgajai basketbolista karjerai.

Atspoguļot Braienta pēdējo maču pieteikušies mediju pārstāvji no 15 valstīm: Brazīlijas, Austrālijas, Dienvidkorejas, Filipīnām, Turcijas, Ķīnas, Taivānas, Francijas, Itālijas, Čīles, Vācijas, Anglijas, Japānas, Meksikas un, protams, no ASV, vēsta ESPN.

«Staples Center» var uzņemt aptuveni 225-250 mediju pārstāvjus. Interese gan par šo maču no preses ir krietni lielāka. «Regulārās sezonas spēlēs tas ir astronomisks cipars,» norādīja līgas oficiālā personā Tims Frenks. «Tas varētu būt vēl lielāks, bet ir limitētas telpas iespējas.»

Parasti vienu regulārā čempionāta «Lakers» maču apmeklē pieci līdz seši starptautiski mediju pārstāvji.

ASV himnu pirms mača spēlēs populārās grupas «Red Hot Chili Peppers» basģitārists Flī.

Naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika notiks vēl viena spēle, kas raisījusi ažiotāžu un pastiprinātu līdzjutēju interesi par biļetēm. NBA čempionvienība Goldensteitas «Warriors» savā laukumā uzņems Memfisas «Grizzlies».

Ja šajā spēlē «Warriors» gūs panākumu, Goldensteitas komanda pārspēs NBA uzvaru rekordu - 72 panākumi 82 regulārā čempionāta spēlēs -, kas kopš 1995./1996. gada sezonas pieder leģendārā Maikla Džordana pārstāvētajai Čikāgas «Bulls» vienībai.

Lai klātienē redzētu, vai «Warriors» spēs izcīnīt šosezon 73. uzvaru un pārspēs NBA rekordu, atkārtotā tirdzniecībā nonākušas biļetes, kuru cena ir amplitūdā no 336 līdz 15 900 dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu