Par Eiro 2008 vērtīgāko atzīst Ksavi (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: uefa.com

Par 2008. gada Eiropas futbola meistarsacīkšu finālturnīra vērtīgāko spēlētāju nedaudz negaidīti atzīts čempionvienības Spānijas pussargs Ksavi Ernandess.

Turnīra laika Ernadess gan guva tikai vienus vārtus, tomēr pēc Eiropas Futbola federāciju apvienības tehniskā direktorsa Endijsa Roksbūra teiktā, tieši viņš visvairāk bija pelnījis šo balvu.

"Tieši viņš bija tas, kurš finālspēlei piedeva tempu," plašsaziņas līdzekļiem atzina Roksbūrs.

Jāatzīst, ka Ernandess bija tas, kurš finālspēlēs 33. minūtē ar teicamu piespēli Fernando Torresam palīdzēja gūt uzvaras vārtus, tomēr kopumā, šķiet, MVP balvu drīzāk bija pelnījuši tādi vīri kā Spānijas valstsvienības vārtsargs un kapteinis Ikers Kasiljass (no spēles visā turnīrā ielaida tikai divus vārtus) vai piemēram spēles konstruktors Serhio Ramoss.

UEFA noteiktais turnīra 23 labāko futbolistu sastāvs:

vārtsargi - Džanluidži Bufons (Itālija), Ikers Kasiljass (Spānija) un Edvīns van der Sārs (Nīderlande);

aizsargi - Žozē Bosingva, Pepe (abi Portugāle), Filips Lāms (Vācija), Karloss Marčena, Karloss Pujols (abi Spānija) un Jurijs Žirkovs (Krievija);

pussargi - Hamits Altintops (Turcija), Luka Modričs (Horvātija), Konstantīns Zirjanovs (Krievija), Mihaels Ballaks, Lukašs Podoļskis (abi Vācija), Markoss Senna, Ksavi Ernadess, Fransesks Fabregass, Andress Injesta (visi Spānija) un Veslijs Snaijders (Nīderlande).

uzbrucēji - Andrejs Aršavins un Romāns Pavļučenko (abi Krievija), Fernando Torress un Davids Vilja (abi Spānija).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu