Latvijas golfere Jansone kvalifikācijā izcīna tiesības spēlēt LPGA fārmtūrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija

Jūrmalniece Laura Jansone nedēļas nogalē Floridā (ASV) veiksmīgi aizvadīja kvalifikācijas turnīru un izcīnīja tiesības nākamgad spēlēt Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) fārmtūrē, sasniedzot Latvijas golfā līdz šim nebijušu panākumu, TVNET informē Latvijas Golfa federācija (LGF).

Četras dienas ilgušajā kvalifikācijas turnīrā startēja vairāk nekā 300 golferu no 38 valstīm, sacenšoties trijos laukumos.

Jansone izcīnīja 69.vietu, četru kārtu summā 72 bedrītes izspēlējot ar 300 sitieniem jeb 12 sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Jansone turnīrā bija 23. labākā amatiere.

''Pašai, protams, liels prieks. Nevaru gan teikt, ka nospēlēju savus labākos raundus, tomēr pietika, lai tiktu iekšā. Galīgi nepadevās ripināšana, un bija arī daudz dusmu uz sevi un ne tik priecīgu emociju. Taču garajā spēlē bumbu situ labi un nebija īpaša satraukuma, jo kaut kā bija sajūta, ka tik un tā to paveikšu. Rezultātu tabulā neskatījos līdz trešās kārtas beigām, tādēļ pati nezināju, kurā vietā esmu un kāds rezultāts vajadzīgs, lai pārvarētu katu [kvalifikāciju pēc 3.kārtas]. Tagad tikai decembra beigās jāgaida oficiālais uzaicinājums uz dalību tūrē,'' saka Laura Jansone.

Kritiski svarīga 22 gadus vecajai Jansonei bija trešā sacensību diena, kad viņa "Lake Region Yacht & Country Club" laukumā nospēlēja ar -1 zem PAR un, dalot 83.vietu, kvalificējās dalībai pēdējā kārtā, kur iekļuva tikai 92 labākās.

Noslēguma kārtā Jansones rezultāts vējainā dienā "Lake Region Yacht & Country Club"laukumā bija +4 virs PAR, kas viņai palīdzēja pakāpties uz 69.vietu.

Sacensību pirmajā dienā "Lake Wales Country Club" laukumā Jansone nospēlēja ar +3 virs PAR, kas tobrīd deva dalītu 105.vietu. Savukārt pēc otrās kārtas +6 virs PAR rezultāta "Ridgewood Lakes Golf & Country Club" laukumā Latvijas golfere bija dalītā 134.vietā.

Amatieres un profesionāles uz iekļūšanu LPGA ''Futures'' tūrē pretendē vienotā konkurencē vienā kvalifikācijas turnīrā, kur atkarībā no sasniegtā rezultāta labākās dalībnieces var iegūt tiesības nākamajā sezonā spēlēt visos turnīros, vai daļā sacensību. Kuras kvalifikācijā veiksmīgi nospēlējušās golferes saņems pilnu sezonas karti, bet kuras varēs piedalīties daļā turnīru, kļūs zināms decembrī pēc LPGA tūres kvalifikācijas noslēguma.

LPGA ''Futures'' tūrē golferes Ziemeļamerikā cīnās ne tikai par uzvaru atsevišķos turnīros, bet arī par augstāku vietu sezonas kopvērtējumā, lai iegūtu tiesības spēlēt LPGA tūrē, ko uzskata par pasaulē prestižāko profesionālo tūri sieviešu golfā.

Jansone ir divkārtēja ASV studentu sporta (NCAA) „Atlantic Sun” konferences čempione (2008., 2010.), „Latvian Open” uzvarētāja (2007.) un trīskārtēja Latvijas amatieru čempione (2004., 2006., 2007.).

Šopavasar pēc Austrumtenesijas valsts universitātes absolvēšanas Jansone iestājās šīs pašas augstskolas sporta menedžmenta maģistratūras programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu