Spāņi ar pārliecību dodas uz finālu (95)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Eiropas futbola meistarsacīkšu finālā ceturtdien iekļuva Spānijas valstsvienība, kas pusfinālā ar 3:0 sagrāva Krievijas valstsvienību. Svētdien finālā par Eiropas futbola kroni spāņi mērosies spēkiem ar sīksto un labi organizēto Vāciju.

Spāņu līdzjutēju gaviles jau ir sākušās.
Spāņu līdzjutēju gaviles jau ir sākušās. Foto: EPA/AFI

Spānijas un Krievijas spēles rezultātu tikai 50. minūtē atklāja Ksavi Ernandess, 2:0 spāņiem nodrošināja Daniela Gizas precīzais sitiens 73. minūtē, bet punktu pārliecinošajai uzvarai 82. minūtē pielika Davids Silva - 3:0!

Spāņu pretinieki Eiropas čempionāta finālā būs Vācijas futbolisti, kas dramatiskā pirmajā pusfinālā trešdien ar 3:2 pārspēja Turciju.

Spēles sākumā vairāk uzbruka spāņu futbolisti un jau piektajā minūtē Serhio Ramoss tikai nedaudz neaizsniedzās līdz centrējumam pie Krievijas izlases vārtiem. Vēl pēc minūtes lieliska iespēja atklāt rezultātu bija Fernando Toresam, kurš pie pretinieku vārtiem netraucēts saņēma piespēli, taču sitiens īsti neizdevās un Krievijas izlases vārtsargs Igors Akinfejevs bumbu spēja atsist.

Krievijas vārtsargs teicami darbojās arī mača 11. minūtē, kad spēja tvert bīstamu Davida Viljas tālsitienu.

Gavilē Spānijas nacionālās komandas vārtsargs Ikers Kasiljass, kas jau divās spēlēs pēc kārtas savus vārtus ir nosargājis neskartus.
Gavilē Spānijas nacionālās komandas vārtsargs Ikers Kasiljass, kas jau divās spēlēs pēc kārtas savus vārtus ir nosargājis neskartus. Foto: EPA/AFI

Pēc nospēlētām 15 minūtēm aktivizējās arī krievu futbolisti, tomēr bīstamāk turpināja uzbrukt Spānijas izlase. Spēles 27. minūtē pretinieku soda laukumā ielauzās spāņu pussargs Andress Injesta, taču sitiens pa vārtiem viņam neizdevās. Vēl pēc divām minūtēm Akinfejevs atvairīja kārtējo Viljas sitienu.

Krievijas izlasei labākā iespēja gūt vārtus pirmajā puslaikā radās 31. minūtē, kad bīstami uz Ikera Kasiljasa sargātajiem vārtiem no aptuveni 20 metriem sita Romāns Pavļučenko, tomēr viņa raidītā bumba lidoja nedaudz gar vārtu labo stabu.

Pirmajā puslaikā spāņiem bija vēl divas labas izdevības - 37. minūtē Ramosam neizdevās sitiens no metriem desmit, bet divas minūtes vēlāk Toress labi apstrādāja tālo piespēli pretinieku soda laukumā, tomēr arī viņa sitiens nebija precīzs.

Vilšanās pārņemtais Krievijas komandas līderis Andrejs Aršavins.
Vilšanās pārņemtais Krievijas komandas līderis Andrejs Aršavins. Foto: EPA/AFI

Arī otrajā puslaikā krietni vairāk uzbruka Spānijas futbolisti un jau pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultāts tika atklāts - pēc labas Injestas piespēles nekļūdīgs no vārtu priekšas bija Ernadess.

Arī pēc gūtajiem vārtiem vairāk uzbruka Spānijas izlase, tomēr vairākas teicamas iespējas palielināt rezultātu otrā puslaika sākumā nespēja izmantot ne Toress, ne Fabregass. Akinfejevs vēl vairākas reizes glāba komandu no droša vārtu zaudējuma, tomēr arī viņš bija bezspēcīgs mača 73. minūtē, kad viens pret viens pēc Fabregasa piespēles izgāja pirms pāris minūtēm uz maiņu laukumā nākušais Giza.

Vēl pēc astoņām minūtēm graujošo 3:0 Spānijas izlasei panāca Silva, kuram teicamu piespēli vēlreiz iedeva Fabregass.

Krievijas izlasu pirmo sitienu pretinieku vārtu taisnstūrī izdarīja vien mača 88. minūtē, kad no tuvas distances ar galvu bumbu spāņu vārtos mēģināja ieraidīt Dmitrijs Sičovs, tomēr Kasiljass bija uzdevumu augstumos.

Spānijas valstsvienības uzvaras vārtu autors Ksavi Ernandess.
Spānijas valstsvienības uzvaras vārtu autors Ksavi Ernandess. Foto: EPA/AFI

Kopumā uz pretinieku vārtiem spāņi izdarīja 18 sitienus, uz ko krievi spēja atbildēt ar vienu sitienu vārtu taisnstūrī un pieciem raidījumiem garām vārtiem.

Spānija ar Krieviju šajā finālturnīrā jau tikās D apakšgrupas ietvaros. Uzvaru ar rezultātu 4:1 izcīnīja Spānija. Vēl D apakšgrupā Spānija ar 2:1 pārspēja Zviedriju, bet Krievija zviedrus pieveica ar 2:0. Grieķiju Krievija pieveica ar 1:0, bet Spānija ar 2:1.

Ceturtdaļfinālā Krievija pagarinājumā ar 3:1 bija pārāka par Nīderlandi, bet Spānija ar Itāliju spēlēja neizšķirti 0:0, savukārt pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 triumfēja Spānija.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Karloss Pujols, Karloss Marčena, Hoans Kapdevilja, Davids Silva, Ksavi Ernandess (Daniels Giza, 69.min.), Markoss Senna, Andress Injesta, Davids Vilja (Fransesks Favregass, 35.min.), Fernando Torress (Ksavi Alonso, 69.min.).

Krievijas izlases sastāvs: Igors Akinfejevs, Aleksandrs Anjukovs, Vasīlijs Berezuckis, Sergejs Ignaševičs, Jurijs Žirkovs, Konstantīns Zirjanovs, Sergejs Semaks, Igors Semšovs (Dinārs Biljaļetdinovs, 56.min.), Ivans Sajenko (Dmitrijs Sičovs, 57.min.), Andrejs Aršavins, Romāns Pavļučenko.

Komentāri (95)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu