Agris Kazeļņiks joprojām piektais savā spēkavīru grupā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau otro dienu latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks startē The World’s Strongest Man (WSM) priekšsacīkstēs.

Agris Kazeļņiks startē ceturtajā grupā, kurā bez mūsu spēkavīra par vietu finālā cīnās:

- Treviss Ortmaijers (ASV), - Etjēns Smits (Dienvidāfrikas Republika), - Johaness Arsjo (Zviedrija), - Ričards Skogs (Norvēģija), - Lorenss Šahlejs (Lielbritānija). Trešajā un ceturtajā vingrinājumā, kas notika viesnīcas Grand Excelsior Hotel krastmalā, bija jāveic pietupieni ar progresējošu svaru (squat) un vieglā automobiļa nešana (carwalk). Mūsu spēkavīram Agrim Kazeļnikam šoreiz sekmējās labāk, jo pirmajā vingrinājumā – pietupienos ar 260 kg, kur pēc katra pietupiena tiek palielināts svars par apmēram 20 kg un ir maksimums 7 pietupieni ar laika kontroli, Agris uzrādīja trešo labāko laiku ar 6 mucām, tikai par sekundi zaudējot Etjēnam Smitam. Negaidīti uzvarēja angļu sportists Lorenss Šahlejs. Dienas otrajā vingrinājumā – 350 kg automobiļa nešanā Agris nedaudz traumēja ceļgalu un distances otrajā pusē strauji samazināja ātrumu, paliekot ceturtais.

Pagaidām Agris grupā ieņem piekto vietu, bet punktu sadalījums joprojām netiek izpausts. Ir skaidrs, ka izeja uz finālu varētu būt jau nodrošināta praktiski nezināmajam angļu atlētam Lorensam Šahlejam, kurš ir uzvarējis trīs vingrinājumos. Pārējie atlēti sadalīs atlikušo ceļazīmi uz finālu, kas norisināsies pēc vienas atpūtas dienas, beidzoties kvalifikācijas sacensībām. Arī Kazeļņikam, ja vien labi startē pēdējos vingrinājumos, cerības kvalificēties finālam vēl nav zudušas.

Pirmdien ceturtajai grupai ir brīvdiena un pēdējie divi vingrinājumi notiks 29.septembrī: - mucu mešana augstumā, - akmeņu celšana.

Katru dienu notiek telefonkonferences ar Agri Kazeļņiku un Raimondu Bergmani radio SWH ēterā, kur visi klausītāji var uzzināt par aktualitātēm, saistītām ar sacensībām un Agri Kazeļņiku Maltā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu