Taigers Vudss pirmo reizi piecu gadu laikā zaudē pasaules golfa ranga pirmo pozīciju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu golferis Taigers Vudss pēc pieciem gadiem pasaules ranga pirmajā pozīcijā svētdien šo vietu atdevis Anglijas sportistam Lī Vestvudam.

Pirms Eiropas golfa tūres sacensībām Andalūzijas "Masters" uz pirmo pasaules ranga vietu kandidēja uzreiz divi golferi - Vestvuds un Vācijas pārstāvis Martins Kaimers. Lai arī Vestvuds šī posma sacensībās nepiedalījās, Kaimera neiekļūšana starp sacensību diviem veiksmīgākajiem sportistiem nozīmēja, ka par jauno ranga līderi kļūs Vestvuds.

Pēc pirmajām trīs spēļu kārtām, kurās Kaimers veica attiecīgi 72, 74 un 70 sitienus, vācietim līdz vēlamajam rezultātam pietrūka deviņi sitieni. Pēdējā piegājienā Kaimers neprata savu rezultātu uzlabot, tādējādi neizmantojot iespēju rangā tomēr apsteigt 37 gadus veco Vestvudu.

Vestvuds ir kļuvis par pirmo eiropieti kopš 1994.gada, kuram padevusies pasaules ranga iekarošana. Pēdējais vecā kontinenta pārstāvis, kurš bijis pirmais numurs, bija cits anglis Niks Faldo.

Pirmā iespēja aizstāvēt ranga pirmo pozīciju Vestvudam būs nākamās nedēļas sacensībās Šanhajā, kurās startēs arī Kaimers un Vudss.

Kā iepriekš vēstīts, Vudss pēdējā laikā ir bijis tālu no savas ierastās sportiskās formas, ko sekmējušas dažādas nesaskaņas golfera ģimenē.

Šī gada augustā "Bridgestone Invitational" sacensību noslēgumā Vudss izpildīja 18 sitienus vairāk par teorētiski nepieciešamo normu (PAR), ieņemot 78.vietu 80 dalībnieku konkurencē. Tas bija viņa visu laiku sliktākais rezultāts 72 bedrīšu spēlē.

34 gadus vecais Vudss ir pasaulē bagātākais sportists un kļuvis par pirmo un pagaidām vienīgo cilvēku, kurš tikai ar sportu vien nopelnījis vairāk par miljardu ASV dolāru.

Pasaules ranga līderpozīciju viņš savas karjeras laikā ieņēmis 623 nedēļas, kas ir visu laiku labākais rezultāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu