Znaroks uz Krievijas hokeja izlasi Kovaļčuku neaicinās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks nepārstāvēs savas valsts izlasi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, kas norisināsies Maskavā un Sanktpēterburgā.

Piektdien Krievijas hokeja izlase sāka gatavošanos čempionātam, bet valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc treniņa paziņoja, ka šoreiz Kovaļčuku uz izlasi nesauks un viņš mājās gaidāmajā turnīrā nespēlēs, vēsta krievu mediji.

Kovaļčuks, kurš ir 2008. un 2009.gada pasaules čempions, sezonas beigu daļā krita nežēlastībā Sanktpēterburgas SKA vienībā, jo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā izslēdza viņu no komandas, tāpēc uzbrucējs trenējās individuāli. Tiesa, vēlāk Kovaļčuks atgriezās laukumā trīs Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas spēlēs, taču pēc tam Rietumu konferences pusfinālā atkal palika rezervē.

Šosezon Kovaļčuks SKA rindās KHL regulārajā čempionātā 50 spēlēs guva 15 vārtus un atdeva 33 rezultatīvas piespēles.

Pērn Kovaļčuks, kurš 2013.gadā pameta Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Ņūdžersijas «Devils», lai spēlētu KHL, ar SKA izcīnīja Gagarina kausu. Aizvadītajā gadā Kovaļčuks bija arī Krievijas izlases kapteinis, izcīnot pasaules čempionāta sudraba medaļas, desmit mačos iemetot divas ripas un trīs reizes asistējot partneriem.

Krievijas izlase 2014.gadā kļuva par pasaules čempioni, bet Kovaļčuka tad izlasē nebija. Uzbrucējam bez diviem pasaules čempiona tituliem ir arī pa divām pasaules čempionātu sudraba un bronzas medaļām.

Kovaļčuks kopš atgriešanās no NHL tiek uzskatīts par KHL vislabāk apmaksāto hokejistu.

Krievijas izlase būs Latvijas pretiniece gaidāmajā čempionātā, abām komandām tiekoties 9.maijā. Latvija tiksies arī ar Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu