LBL elitē - astoņas komandas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Basketbola savienība trešdien nolēma, ka nākamajā sezonā Latvijas Basketbola līgas pirmajā divīzijā startēs astoņas, bet otrajā - deviņas komandas.

Elites grupā bez čempionvienības Rīgas ASK un septiņkārtējiem LBL meistariem "BK Ventspils" spēlēs vēl trīs Rīgas komandas - "Barons/LMT", pagājušās sezonas divīzijas pastarīši "Ķeizarmežs" un nesen atjaunotais VEF.

Astotniekā būs arī stabilās Latvijas basketbola vērtības - Valmieras "Lāčplēša alus", "Liepājas Lauvas" un Gulbenes "Bumerangs/ASK".

Pirmās divīzijas turnīrā astoņi klubi vispirms izspēlēs divu apļu turnīru. Nākamajā posmā - pieci klubi, kas nepiedalīsies Eiropas kausos, vēl pa divām reizēm tiksies savā starpā. Spēļu skaits atšķirsies, tāpēc komandu pozīcijas turnīra tabulā noteiks ar koeficienta palīdzību.

Pirmo četru vietu ieguvēji uzreiz garantēs sev vietu LBL ceturtdaļfinālā, savukārt otrais četrinieks kopā ar otrās divīzijas četrām labākajām komandām noskaidros atlikušos ceturtdaļfināla dalībniekus.

2008./2009. gada sezonā vietu Latvijas basketbola elitē nodrošinās 2007./2008. gada sezonas ceturtdaļfināla dalībnieki.

LBL otrajā divīzijā jaunajā sezonā spēlēs "ASK Juniors", "Ventspils Augstskola", "Roja", "LU/Barons/Rīdzene", "Jūrmalas sports/Fēnikss", "Zemgale", "Cēsis", "Saldus" un "Līvāni".

Katra LBL kluba rindās tāpat kā pagājušajā sezonā laukumā vienlaicīgi varēs atrasties ne vairāk kā trīs ārzemnieki. Lietuvieši un igauņi viesspēlētāju statusā neietilpst.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu