Silovam PK pirmajā posmā 6. vieta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Monreālā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas pirmā posma šorttreka sacensību trešajā dienā Latvijas sportists Haralds Silovs kvalificējās finālam, taču kritiena dēļ ieņēma 6. vietu 1500 metru distancē.

Starptautiskās Slidošanas asociācijas organizēto sacensību trešā diena Latvijas šorttrekistiem neizvērtās īpaši sekmīga. Rīta sacensībās 500 m distancē pēc izpelnīta falšstarta Latvijas otrs šorttrekists Jēkabs Saulītis nogulēja atkārtoto startu, pēc kā centās no trešās pozīcijas iekļūt starp diviem labākajiem, taču izpelnījās sodu un pēdējo vietu skrējienā.

Kopvērtējumā viņam 38. vieta. Par uzvarētāju kļuva olimpiskais čempions Hamelins Charles.

Latvijas cerības tika liktas uz Haralda Silova pusfinālu 1500 m distancē. Tajā viņš pārliecinoši finišēja pirmais, pārējiem neatstājot nekādu cerību.

Fināls bija visintriģējošākais ar daudzām pozicionālām dalībnieku maiņām. Pusdistanci Silovs kontrolēja situāciju un pat bija līderis, taču četrus apļus pirms beigām kritiens pārsvītroja visas gaidītās cerības. Līdz ar to finālā diemžēl pēdējā vieta skrējienā un 6.vieta kopvērtējumā.

''Distancē jutos labi un, esot vadībā, jutu, ka varu uzvarēt, jo spēka pietika, arī pretinieki nelikās tik draudīgi. Tad virāžā kritiens...'' Silovs komentēja pēc slidojuma, piebilstot, ka vēl nejūtas savā labākajā formā, bet taktiski ir pilnveidojis sevi.

Rīt abi Latvijas sportisti pārbrauks uz Kvebeku, kur nākamajās brīvdienās notiks Pasaules kausa 2. posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu