Silovs un Saulītis startēs Pasaules kausā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases šorttrekisti - 2009. gada Eiropas vicečempions un Vankūveras Olimpisko spēļu dalībnieks Haralds Silovs un 2010. gada Pasaules junioru čempionāta 5. vietas ieguvējs 500 metru distancē Jēkabs Saulītis - kopā ar treneri Māri Birzuli 22.-24.oktobrī Kanādas pilsētā Monreālā piedalīsies Starptautiskās Slidošanas asociācijas organizētajā Pasaules kausa pirmajā posmā, TVNET informē sportista pārstāvji.

Šajā posmā Silovs ir pieteikts 1500 metru distancē, kur viņš startēs divreiz (tādēļ, ka Monreālā šajā distancē ir divi starti), kā arī 1000 m slidojumā, bet Saulītis piedalīsies 500 un 1000 m distancē.

Bez tā notiks arī stafešu skrējieni. Silovam asistēs viņa treneris Jeroens Oters, bet Saulītim Māris Birzulis.

Šīs sacensības jau tiesās pēc jauniem noteikumiem, kur termins ''diskvalifikācija'' ir nomainīts uz vārdu ''sods''. Tas nozīmē, ka par neatļautu apdzīšanu vai kontaktu dalībniekam tiks piešķirta pēdējā vieta konkrētajā slidojumā.

Par sevišķu rupjību vai lielāku izraisītu kaitējumu var nopelnīt dzelteno kartīti, kas savukārt nozīmē, ka dalībnieks ieņems pēdējo vietu starp visiem konkurentiem (piemēram, ja viņš to nopelna pusfinālā, tad attiecīgi ir nevis astotais, bet pēdējais arī visu iepriekšējo slidojumu summā). Savukārt šajās sacensībās, piemēram, tiks atļauta bloķēšana jeb angliskojot - ''krostreks''.

Nākamais sacensību posms būs nedēļu vēlāk, no 29. līdz 31. oktobrim Kanādas pilsētā Kvebekā.

Šā gada jauno sezonu Silovs sāka ar divām bronzas godalgām – pa vienai nopelnot gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, savukārt Saulītis nupat izcīnīja pirmo vietu Latvijas šorttreka čempionātā Ventspilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu