Vēl vienas leģendas atdzimšana: "Vefiņ, sa-ra-rauj!..." (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Šodien par Latvijas basketbolam īpašā kluba "VEF/Rīga" atjaunošanu preses konferencē informēja biedrības "Basketbola klubs VEF Rīga" dibinātāju pārstāvji. PSRS laikos VEF kopā ar ASK un TTT bija pazīstamākais Latvijas basketbola zīmols, turklāt vecajam labajam vefiņam izdevās uzvarēt tādus bijušās PSRS grandus kā Maskavas CSKA un Kauņas "Žalgiri".

"Basketbola klubs VEF Rīga" biedrības mērķis ir izveidot profesionālu, augsta līmeņa basketbola klubu, lai gatavotu Latvijas jaunos talantīgos un perspektīvos spēlētājus, vienlaikus neaizmirstot arī par sportisko rezultātu.

"VEF meistarkomandā bija sapulcēti gandrīz visi Latvijas labākie basketbolisti, arī atjaunotā VEF mērķis ir gatavot jauno valsts izlases maiņu," uzskata bijušais VEF komandas līderis un tagad arī viens no komandas atjaunotājiem Valdis Valters.

A/s VEF valdes priekšsēdētājs Gints Feņuks uzsvēra, ka klubs tiek atjaunots zīmīgā brīdī - nākamgad apritēs tieši 50 gadi kopš tā dibināšanas. "A/s VEF vārds ir nesaraujami saistīts ar basketbolu. Mēs ar to lepojamies un arī turpmāk vēlamies nopietni atbalstīt šā sporta veida attīstību Latvijā."

2007. gada 15. maijs, Rīga. Basketbola kluba "VEF/Rīga" dibinātāji - bijušais VEF sporta kluba priekšnieks Jevgēņijs Kisiels (no labās), a/s VEF valdes priekšsēdētājs Gints Feņuks, Eiropas un pasaules čempions basketbolā, treneris Valdis Valters un politiķis Edgars Jaunups.
2007. gada 15. maijs, Rīga. Basketbola kluba "VEF/Rīga" dibinātāji - bijušais VEF sporta kluba priekšnieks Jevgēņijs Kisiels (no labās), a/s VEF valdes priekšsēdētājs Gints Feņuks, Eiropas un pasaules čempions basketbolā, treneris Valdis Valters un politiķis Edgars Jaunups. Foto: EPA/AFI

Kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, akcentējot sporta un augstākās izglītības lomu jauniešu dzīvē, informēja par sarunām ar Rīgas Tehnisko universitāti – "mēs vēlamies, lai augstākā izglītība kļūtu par Latvijas sportistiem pašsaprotamu lietu".

"VEF/Rīga" dibinātāji ir politiķis Edgars Jaunups, pasaules un Eiropas basketbola čempions, treneris Valdis Valters, uzņēmēji, sporta un basketbola atbalstītāji - Mārtiņš Lauva, Ivars Bērziņš, Raimonds Kisiels, kā arī a/s VEF.

Paziņojot par kluba darbības programmas principiem, "VEF/Rīga" dibinātāji izplatīja manifestu, kurā teikts: "Basketbols Latvijai vairākkārt atnesis spožu slavu. Mēs esam starp labākajiem - šī apziņa devusi daudz prieka, gandarījuma un lepnuma. Tieši pirms 30 gadiem, apliecinot augstu meistarību, basketbola klubs VEF izcīnīja tiesības startēt PSRS čempionāta augstākajā līgā. Mēs gribam nodrošināt turpinājumu. Arī pēdējo gadu notikumi basketbola pasaulē skaidri apliecinājuši sabiedrības joprojām lielo interesi par šajā sporta veidā notiekošo."

"Tāpēc mēs atjaunojam Latvijas basketbolā īpašo klubu "VEF/Rīga". Klubu, kas PSRS beigu posmā spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti. Klubu, kas izaudzinājis basketbolistus, ar kuriem lepojas visa Latvija un kuru sasniegumus zina pasaule. Valdis Valters, Igors un Raimonds Miglinieki, Gundars Vētra, Kārlis Muižnieks, Ainars Bagatskis, Ivars Žvīgurs, Andris Jēkabsons u.c. Arī šodien Latvijā ir daudz talantīgu un perspektīvu jaunu basketbolistu, taču nav kluba, kas augsto sasniegumu vietā par galveno mērķi būtu izvirzījis jauno spēlētāju kalvi. Mēs kļūsim par jauno basketbolistu laboratoriju. Pieredzējuši, sevi pierādījuši profesionāli treneri, kvalitatīva materiāli tehniskā bāze un stabils finansējums būs tam priekšnosacījumi."

"Nevis leģionāri, bet Latvijas jaunie basketbolisti būs garants "VEF/Rīga" nopietnajam startam SEB Baltijas Basketbola līgas II divīzijā un Latvijas Basketbola līgā, kur pašmērķīgi nekonkurēsim par pirmo vietu medaļām, bet iegūtā pieredze liks stabilu pamatu spēlētāju profesionālajai izaugsmei līdz dalībai valsts izlasē. "VEF/Rīga" būs basketbola patriotu klubs. Mēs esam uzņēmušies iniciatīvu un gaidām līdzīgi domājošo atsaucību – bijušo vefiešu, uzņēmēju, līdzjutēju. Mēs ticam – atjaunotais "VEF/Rīga" būs ievērojams ieguldījums basketbola attīstībā Latvijā.”

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu