Kurš te ir favorīts? Biedriņš debitē! (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Goldensteitas "Warriors", kas pēc 13 gadu pārtraukuma atkal spēlē Nacionālās Basketbola asociācijas "play off" turnīrā, šo priecīgo notikumu ir atzīmējis ar skaļu "blīkšķi", proti, jau ceturto reizi sezonā "karotāji" ir nolikuši uz dēļiem regulārās sezonas favorītus Dalasas "Mavericks". Andris Biedriņš savas karjeras pirmajā NBA "play off" mačā guva divus punktus.

"Warriors", kam tas bija pirmais "play off" iznāciens kopš 1994. gada, šorīt agri pēc Latvijas laika astotdaļfināla pirmajā spēlē viesos negaidīti ar 97:85 pārspēja "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0!

Varenajam vācietim Dirkam Novickim šoreiz tikai 14 gūti punkti (2p 6/14...), kamēr "Warriors" rindās satriecošs bija Bairons Deiviss, kura kontā 33 punkti, 14 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles!

Šī bija pēc kārtas jau sestā "Warriors" komandas uzvara pār "Mavericks" un ceturtais panākums, kopš pie Goldensteitas stūres ir atgriezies treneris Dons Nelsons. Tikai otro reizi NBA vēsturē komanda, kas regulārajā sezonā ir guvusi vairāk par 63 uzvarām (Dalasa - 67), izslēgšanas spēles ir iesākusi ar zaudējumu...

Nelsons, kurš agrāk veselus desmit gadus trenēja arī "Mavericks" komandu, savu atgriešanos "Warriors" klubā patiešām atzīmēja ar negaidītu, bet skaistu uzvaru. Šorīt viņš konsekventi turpināja uzticēties "īsajam sastāvam", līdz ar to Andris Biedriņš savas karjeras pirmajā NBA "play off" mačā laukumā tika vien uz astoņām minūtēm.

"Mavericks" zvaigzne Dirks Novickis (no labās) nokļuvis "Warriors" komandas aizsardzības spīlēs.
"Mavericks" zvaigzne Dirks Novickis (no labās) nokļuvis "Warriors" komandas aizsardzības spīlēs. Foto: ESPN.com

Šajā laikā pirmais visu laiku NBA izslēgšanas spēlēs startējušais latvietis guva divus punktus (2p 1/1), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un bloķēja vienu pretinieku metienu. Savus pirmos "play off" punktus Biedriņš guva otrā puslaika 12. sekundē, kad no augšas trieca bumbu Dalasas komandas grozā.

23 punktus "Warriors" uzvarai pievienoja Stefens Džeksons, bet 13 punkti Džeisona Ričardsona kontā.

"Warriors" zaudēja "Mavericks" tikai spēles otrajā ceturtdaļā, un pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 38:38.

"Mavericks" līderis Novickis šajā spēlē izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja. Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 21 punktu bija Džeisons Terijs, 19 punkti Divaina Harisa rēķinā.

Arī sērijas otrais mačs trešdien notiks turpat Dalasā.

Zināmā mērā sensācija vakar tika fiksēta arī Sanantonio, kur Denveras "Nuggets" ar 95:89 uzvarēja vietējo "Spurs" komandu. Ar pilnu jaudu nostrādāja abas "Nuggets" komandas superzvaigznes Alens Aiversons un Karmelo Entonijs, kas guva attiecīgi 31 un 30 punktus.

Entonija kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Aiversonam - piecas rezultatīvas piespēles. Lietuvietis Lins Kleiza savas karjeras pirmajā "play off" spēlē 19 minūtēs guva vienu punktu un izcīnīja četras atlēkušās bumbas (2p 0/5, 3p 0/2).

Zaudētāju rindās 19 punktus guva Tonijs Pārkers, bet Tims Dankans bija spiests samierināties ar nieka 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Vēl pirmās kārtas pirmajā spēlē Fīniksas "Suns" par spīti Kobes Braienta 39 punktiem ar 95:87 uzvarēja Losandželosas "Lakers". 26 punktus uzvarētājiem guva Leandro Barbosa, bet Stīvs Nešs izcēlās ar 20 punktiem un desmit piespēlēm. 23 punkti un 12 atlēkušās bumbas Amāra Studemaira kontā.

Vēl Klīvlendas "Cavaliers" ar 97:82 pieveica Vašingtonas "Wizards". Lebrons Džeimss uzvarētāju labā guva 23 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Lietuvietis Židrūns Ilgausks izcēlās ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu