Favorīts - Savickas, kurš būs čempions?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēkavīru Čempionu līgas pirmā posmā sacensībās "Tolmets Riga Grand Prix 2008" pirmo reizi starptautiskās sacensībās piedalīsies Irānas sportists Farsads Musahani, tika atklāts piektdien notikušajā pasākuma prezentācijā.

"Rīgā pirmo reizi starptautiskajā arēnā startēs Musahani, un daudzi vēlas ar viņu paspēkoties. Runā, ka viņa rezultāti ir ļoti iespaidīgi," atklāja pasākuma organizators Raimonds Bergmanis.

Jau ziņots, ka 22. martā pulksten 17.00 "Arēnā Rīga" notiks spēkavīru Čempionu līgas pirmā posma sacensības "Tolmets Riga Grand Prix 2008", kurās piedalīsies 14 dažādu valstu spēkavīru čempioni. Kā pēdējais Rīgā ieradās amerikānis Treviss Ortmeijers, kurš uz Latviju atbrauca tikai neilgi pirms šodien notikušās tradicionālās svēršanās, kas šoreiz notika tirdzniecības centrā "Olympia".

Kopumā posmā startēs desmit ārvalstu sportisti. Savukārt Latviju pārstāvēs Agris Kazeļņiks, Andris Leišavnieks, Mareks Leitis un Mārtiņš Skujenieks.

"Šīm sacensībām nav nekādas kvalifikācijas - galvenais kritērijs tomēr ir tāds, lai viņi būtu savas valsts čempioni," teica Bergmanis. "Šogad notiks astoņi Čempionu līgas posmi, taču sarunas notiek par vēl četru posmu iekļaušanu kalendārā."

Svēršanās laikā tika noskaidrots, ka no dalībniekiem smagākais ir ukrainis Oleksandrs Pekanovs, kurš, turot uzvarētāju kausu, sver 186 kilogramus, bet Mārtiņš Skujenieks ir tikai 114 kilogramus smags.

Bergmanis atzina, ka prognozēt uzvarētāju ir grūti, bet daudzi liekot cerības uz lietuvieti Židrūnu Savicku, kurš ir pieckārtējais "Arnold Classic" uzvarētājs un vairākkārtējs Starptautiskās Spēka atlētu federācijas (IFSA) pasaules čempions. Pagājušajā gadā spēkavīru sacensībās Rīgā uzvarēja igaunis Andruss Muramets, kurš piedalīsies arī rītdienas posmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu