Par Portugāles izlases galveno treneri apstiprināts Bentu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par Portugāles futbola izlases galveno treneri otrdien oficiāli tika apstiprināts Paulu Bentu, paziņoja Portugāles Futbola federācija.

Bentu valstsvienību vadīs līdz 2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra beigām.

"Paulu Bentu un viņa tehniskā komanda parakstīja līgumu līdz 2012.gada jūlijam," teikts Portugāles Futbola federācijas paziņojumā.

Lēmums par Bentu apstiprināšanu tika pieņemts pēc tam, kad Madrides "Real" nepiekrita ļaut komandas galvenajam trenerim Žozē Mourinju vadīt arī Portugāles izlasi nākošās divas 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Dāniju un Īslandi.

Portugāles izlase neveiksmīgi iesākusi 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu. Pirmajā mačā portugāļi nospēlēja 4:4 ar Kipru, bet pēc tam ar 0:1 piekāpās Norvēģijai.

Portugāles izlasei galvenā trenera nav kopš septembra sākuma, kad 57 gadus vecais Karlušs Keirušs tika diskvalificēts uz sešiem mēnešiem par Portugāles Antidopinga komitejas (AdoP) vadītāja Luisa Horta aizvainošanu. Viņš netrenēja savu komandu arī pirmajās divās cikla spēlēs, bet pēc tām tika atlaists.

Keirušs par Portugāles izlases galveno treneri kļuva 2008.gada vasarā pēc Eiropas čempionāta finālturnīra. Viņa vadībā portugāļi spēja kvalificēties šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, kur apakšgrupā cīnījās neizšķirti 0:0 gan ar Kotdivuāru, gan Brazīliju, bet ar 7:0 sagrāva Ziemeļkoreju, iekļūstot astotdaļfinālā. Tajā gan portugāļi ar 0:1 zaudēja nākamajai čempionvienībai Spānijai.

Pēc tam speciālists saņēma bargu kritiku par neveiksmīgo startu.

Kā ziņots, Bentu no amata pagājušajā gadā tika atlaists dienu pēc tam, kad "Sporting" UEFA Eiropas līgas mačā nospēlēja 1:1 ar Latvijas klubu "Ventspils". Kopš tā laika viņš bija bez darba.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu