Eto vienojies par līgumu ar Milānas "Inter"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kamerūnas futbola izlases uzbrucējs Samuels Eto, kurš līdz šim pārstāvēja Spānijas čempionvienību "Barcelona", vienojies par līguma nosacījumiem ar Milānas "Inter" vienību, savukārt "Barcelona" apmaiņā pret Eto par 50 miljoniem eiro (35 miljoniem latu) iegādāsies no "Inter" Zviedrijas valstsvienības priekšējās līnijas spēlētāju Zlatanu Ibrahimoviču, ceturtdien pastāstīja Eto aģents Hosē Marija Mesaljess.

Mesaljess pavadīja trīs dienas, diskutējot ar pēdējo četru gadu Itālijas čempioniem "Inter" par darījuma nosacījumiem. Pārrunu rezultātā panāktā vienošanās paredz arī, ka "Barcelona" par velti uz vienu sezonu izīrēs "Inter" Baltkrievijas izlases pussargu Aleksandru Gļebu.

Kā vēsta Itālijas laikraksts "Gazzetta dello Sport", Eto ar Milānas klubu slēgs līgumu uz pieciem gadiem un viņa alga būs no desmit līdz 10,5 miljoniem eiro (no septiņiem līdz 7,4 miljoniem latu) gadā.

"Vienīgā atlikusī problēma ir Eto lojalitātes prēmija no "Barcelona" vienības," sacīja Mesaljess.

Kā ziņots, 28 gadus vecais Eto "Barcelona" rindās spēlēja kopš 2004.gada, kad pārgāja no citas Spānijas vienības "Mallorca". Šajā laikā viņš kluba "Barcelona" sastāvā kopumā ir aizvadījis 145 spēles, kurās guvis 108 vārtus. Eto līgums ar Spānijas čempioniem ir spēkā vēl uz nākamo sezonu, tomēr kamerūnietis nebija apmierināts ar savu atalgojumu "Barcelona" komandā, tādēļ jau šovasar nolēma mainīt klubu.

Savukārt 27 gadus vecais dienvidslāvu izcelsmes uzbrucējs Ibrahimovičs "Inter" vienībā spēlē kopš 2006.gada, kad pārgāja uz Milānas klubu no citas Itālijas komandas Turīnas "Juventus". Šajā laikā viņš "Inter" sastāvā aizvadījis 88 mačus, kuros kopā guvis 57 vārtus. Savukārt Zviedrijas izlases sastāvā uzbrucēja rēķinā ir 56 spēlēs gūti 21 vārti.

"Barcelona" vienībā spēlējošais Francijas izlases uzbrucējs Tjerī Anrī jau paguvis paslavēt Ibrahimoviča raksturu un izteicies, ka ar nepacietību gaida brīdi, kad varēs spēlēt kopā ar šo futbolistu.

"Tehniski runājot, viņš spēj uztvert un noturēt jebkuru bumbu neatkarīgi no tā, kādā veidā tā viņam tiek piespēlēta," Ibrahimoviča spēles kvalitāti aprakstīja Anrī. "Bet visvairāk man patīk viņa raksturs. Dažiem cilvēkiem tas šķiet nedaudz par skarbu, bet man pret to nav iebildumu. Lai kļūtu par tāda līmeņa spēlētāju, savam raksturam ir jābūt."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu