Arizona parāda "pigu" Teksasai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferences finālsērijā ir sākusies ar Fīniksas "Suns" komandas dramatiskā galotnē izcīnītu uzvaru pār Dalasas "Mavericks". Par spēles galvenajiem varoņiem kļuva "Suns" viesspēlētāji Kanādas izlases aizsargs Stīvs Nešs un Francijas izlases uzbrucējs Boriss Djā.

Djā sasniedzot jaunu savas karjeras rekordu - 35 punkti, bet Nešam izceļoties ar 26 punktiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, "Suns" šorīt izbraukumā ar 121:118 apspēlēja "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Djā, kura rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, spēles pēdējās sekundēs guva uzvaras grozu, savukārt bez Neša šo spēli "Suns", visticamāk, būtu zaudējuši. Kad līdz spēles pamatlaika beigām bija atlikušas tikai trīsarpus minūtes, Dalasas komandas pārsvars bija pietiekami iespaidīgs - 114:105.

Kā izrādījās, tā vēl nebija zaudēta spēle. Nākamo divarpus minūšu laikā Nešs pret savu bijušo komandu guva desmit (!) punktu pēc kārtas un samazināja rezultāta starpību līdz minumam - 115:116. Spēlēt pamatlaikā vēl bija atlikusi viena minūte...

Foto: EPA/AFI

Pēdējās trīs minūtēs "Suns" izdevās sekmīgi neitralizēt mājinieku līderi vācieti Dirku Novicki (att.), kurš spēja izdarīt tikai vienu neprecīzu metienu. Visā spēlē viņa kontā 25 punkti un 19 (!) atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais zaudētājiem ar 30 punktiem bija Divains Harriss. Džerijs Stekhauss - 16 punkti, Džeisons Terijs - 15.

"Suns" rindās Šons Merions guva 24 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Tims Tomass - 17 punkti.

Sērijas nākamais mačs 26. maijā notiks turpat Dalasā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu