Novickis un Co gāž NBA čempionus!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Nacionālās basketbola asociācijas pēdējo sezonu spēcīgākā komanda un 2005. gada čempioni Sanantonio "Spurs" ir nolikuši savas pilnvaras. Ceturtdaļfināla izšķirošajā - septītajā spēlē "Spurs" savā laukumā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu. Pusfinālā šorīt iekļuva arī Fīniksas "Suns", kas septītajā spēlē guva virsroku pār Losandželosas "Clippers".

Kad Sanantonio "Spurs" sērijā ar "Mavericks" izdevās atspēlēties no 1-3 un septītā spēle notika Tima Dankana komandas laukumā, šķita, ka visi trumpji atkal ir čempionu rokās.

Tomēr tā nedomāja "Mavericks" komandas vīri un it īpaši Dirks Novickis. Vācijas izlases līderiem gūstot 37 punktus un izcīnot 15 atlēkušās bumbas, pagarinājumā uzvaru ar 119:111 izcīnīja Dalasas komanda, kas tagad turpinās cīņu par čempiontitulu.

Čempionus neglāba lieliskā komandas līdere Tima Dankana spēle - 41 punkts, 15 atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un trīs bloķēti metieni.

Tims Dankans un "Spurs" noliek čempionu pilnvaras.
Tims Dankans un "Spurs" noliek čempionu pilnvaras. Foto: EPA/AFI

"Mavericks" komandā labs palīgs Novickim bija Džeisons Terijs, kurš, izlaidis sērijas sesto spēli, šoreiz guva 27 punktus, kā arī Džošs Hovards, kura rēķinā 18 punkti un Džerijs Stekhauss, kurš izcēlās ar 13 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Zaudētājiem 24 punktus guva Tonijs Pārkers, bet 23 punkti Manu Žinobilī rēķinā.

Pusfinālā "Mavericks" tagad gaida spēkošanās ar Fīniksas "Suns", kas arī tikai septītajā spēlē guva virsroku pār Losandželosas "Clippers". Šonam Merionam gūstot 30, bet Stīvam Nešam pievienojot 29 punktus un 11 rezultatīvas piespēles, "Suns" septītajā spēlē savā laukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 127:107.

Rezultatīvākais zaudētājiem ar 36 punktiem bija Eltons Brends.

Austrumu konferences finālā savā starpā tiksies Detroitas "Pistons" un Maiami "Heat".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu