Stīvs Nešs - NBA vērtīgākais

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgāko spēlētāju otro gadu pēc kārtas atzīts kanādiešu saspēles vadītājs Stīvs Nešs no Fīniksas "Suns".

NBA vēsturē tikai deviņi basketbolisti divas reizes pēc kārtas atzīti par sezonas vērtīgākajiem spēlētājiem. No saspēles vadītājiem bez Neša vairākas reizes šādu godu izpelnījies vien Maģiskais Džonsons. Ziemeļamerikas basketbola apskatnieku aptaujā Nešs ieguva 57 pirmās vietas un 924 punktus. Otro vietu ar 688 punktiem ieņēma Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss, bet trešo vietu balsojumā ar 544 punktiem ieņēma vācietis Dirks Novickis no Dalasas "Mavericks".

Ar 483 punktiem ceturtais bija Losandželosas "Lakers" līderis Kobe Braiants, bet piekto vietu ar 430 punktiem ieguva Čonsijs Bilapss no Detroitas "Pistons". Šosezon NBA regulārajā čempionātā "Suns" rindās Nešs vidēji ik mačā guva 18,8 punktus, izdarīja 10,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Vidēji ik spēlē laukumā viņš pavadīja 35,5 minūtes, iemeta 92,1 procentus sodu un 51,2 procentus metienu no spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu