Notiks pasaules čempiona Tāla piemiņas turnīrs šahā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešo reizi Rīgā izglītības iestāžu audzēkņi varēs piedalīties pasaules čempiona Mihaila Tāla piemiņas turnīrā šahā. Sacensības notiks 2011. gada 9. novembrī – izcilā šahista dzimšanas dienā no plkst. 16.00 Rīgā, ''Izdevniecības nama ''Petits'' telpās, Peldu ielā 15.

Sacensības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Mihaila Tāla fondu un Rīgas Šaha federāciju. Sacensības ir individuālas, saskaņā ar FIDE noteikumiem pēc Šveices sistēmas un notiks astoņās kārtās.

Piemiņas turnīrā var piedalīties izglītības iestāžu jaunie šahisti neatkarīgi no vecuma, sākot ar I sporta klasi. Zēnus un meitenes, jauniešus un jaunietes vērtēs atsevišķi. Sacensību godalgoto vietu ieguvējus apbalvos ar organizatoru sagādātām medaļām, diplomiem un balvām.

Piemiņas turnīra absolūtie uzvarētāji saņems kausu.

Mihails Tāls bija Latvijas šahists, šahu iemācījās spēlēt 10 gadu vecumā, bet 23 gadu vecumā kļuva par jaunāko pasaules čempionu karaliskajā spēlē. Viņš bija astotais pasaules čempions šahā (1960-1961). Tāls kopumā ir nospēlējis apmēram 3000 turnīrpartiju, no kurām uzvarēja vairāk nekā 65%. Izcilajam meistaram šogad būtu apritējuši 75 gadi.

Iepriekšēji pieteikumi līdz 2011. gada 7. novembrim iesūtāmi elektroniski pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, sporta klasi, Latvijas reitingu šahā, skolu un treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu