Video tiešraide: «VEF Rīga» - Sanktpēterburgas «Zeņit»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» VTB Vienotās basketbola līgas regulārā čempionāta mačā šobrīd savā laukumā tiekas ar Sanktpēterburgas «Zeņit» komandu, kuras sastāvā spēlē Jānis Timma un Kaspars Bērziņš.

Šosezon abu komandu pirmajā tikšanās reizē pērn oktobrī Sanktpēterburgā rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar 76:91.

«Zeņit» sastāvā no sezonas sākuma spēlē pagājušās sezonas «VEF Rīga» kapteinis Timma, kurš Vienotajā līgā izcēlies ar vidēji 13,6 punktiem. Latvijas basketbolists ir viens no desmit pretendentiem uz turnīra janvāra labākā spēlētāja balvu.

Savukārt Bērziņš komandai pievienojās janvāra vidū, jo pirms tam šosezon viņš pārstāvēja Krievijas vienību «Ņižņij Novgorod», kuras galvenais treneris ir Ainars Bagatskis. Bērziņš «Zeņit» komandā pirms nedēļas debitēja ar četriem punktiem, bet pirms tam viņš «Ņižņij Novgorod» rindās Vienotajā līgā šosezon vidēji bija guvis 10,2 punktus.

Kopā ar Timmu galveno «Zeņit» spēku veido citi viesspēlētāji - par rezultatīvāko spēlētāju izvirzījies amerikāņu snaiperis Raiens Tūlsons, kurš šajā turnīrā vidēji guvis 15,8 punktus. Iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja ULEB Eirolīgas klubu Malagas «Unicaja». Savukārt saspēles vadītāja pozīcijā darbojas viņa tautietis Zeibians Daudels (vidēji 12,4 punkti), kurš savas karjeras laikā guvis ne vien ULEB Eirolīgas, bet arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rūdījumu. Smags zaudējums «Zeņit» sastāvā bija kanādiešu centra Kaila Lendrija savainojums, kurš bija viens no produktīvākajiem vīriem savā komandā. Tas arī «Zeņit» klubam bija motīvs piesaistīt Bērziņu.

Nesen kā «Zeņit» palika bez vēl viena iekšējās līnijas spēlētāja, jo krustenisko saišu plīsumā iedzīvojās krievu spēka uzbrucējs Jevgēņijs Valijevs, kurš šosezon iecelts par komandas kapteini. No Krievijas basketbolistiem lielākās lomas spēlējis saspēles vadītājs Artjoms Vihrovs un uzbrucējs Pāvels Antipovs.

Vienotās līgas līdere ar 17 panākumiem 18 mačos ir Maskavas CSKA komanda, bet «Zeņit» komanda ir vienīgā, kas joprojām aizvadījusi mazāk nekā pusi spēļu - desmit panākumi 13 mačos dod ceturto pozīciju.

Savukārt «VEF Rīga» komanda, kas zaudējusi iepriekšējās trijās Vienotās līgas spēlēs, ar četrām uzvarām 15 mačos ir 14.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu