Timmam 15 punkti un 13 atlēkušās bumbas «Zeņit» uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Jānis Timma sestdien guva 15 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet Kaspars Bērziņš aizvadīja debijas spēli, abiem palīdzot Sanktpēterburgas «Zeņit» komandai izcīnīt uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē pret Volgogradas «Krasnij oktjabrj».

«Zeņit» pretinieku laukumā guva panākumu ar 74:67 (18:18, 17:16, 20:17, 19:16), tiekot pie desmitās uzvaras turnīrā.

Kā zināms, Bērziņš šonedēļ oficiāli pievienojās Sanktpēterburgas klubam, kurš Latvijas izlases basketbolistu ieguva no Aināra Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētās «Ņižņij Novgorod». Par Bērziņa pāreju uz «Zeņit» vispirms tika ziņots jau iepriekšējā nedēļā, tomēr pēcāk abas vienības informāciju savās tīmekļa vietnēs dzēsa, liekot noprast, ka darījums tomēr vēl nav pilnībā noslēgts. Taču otrdien par izmaiņām Bērziņa karjerā tika ziņots atkārtoti, tāpēc tagad Latvijas basketbolists varēja debitēt jaunajā klubā.

Timma, laukumā pavadot 31 minūti un 42 sekundes, kļuva par «Zeņit» rezultatīvāko spēlētāju. Viņš iemeta trīs no pieciem divpunktu un trīs no astoņiem trīspunktu metieniem, taču netrāpīja abus sodus. Latvijas basketbolists bija labākais bumbu savācējs «Zeņit» rindās ar 13 atlēkušajām bumbām. Viņš arī izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pārķēra trīs bumbas un pieļāva vienu kļūdu, nopelnot 24 efektivitātes punktus.

Savukārt Bērziņš debijā spēlēja 14 minūtes un 57 sekundes, guva četrus punktus, trāpot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem. Viņš izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un spēli pabeidza ar piecām personiskajām piezīmēm, no kurām pēdējo saņēma cīņas pirmspēdējā minūtē. Bērziņš spēli noslēdza bez efektivitātes punktiem.

«Zeņit» pēc pirmā puslaika bija ieguvuši viena punkta pārsvaru (35:34) un punkts punktā cīņa risinājās arī pēc pārtraukuma. Tomēr spēles beigās izpaudās Sanktpēterburgas pārsvars. Timma divas minūtes pirms beigām ar tālmetienu panāca 69:62 viesu labā un «Krasnij Oktjabrj» atspēlēties vairs nespēja.

VTB Vienotās līgas līderi ir Maskavas CSKA ar 16 panākumiem 17 mačos, bet trīs uzvaras mazāk ir Kazaņas «Unics». Tālāk seko Maskavas apgabala «Himki» ar 12 un «Zeņit» ar desmit uzvarām.

Latvijas čempioni «VEF Rīga» ar četrām uzvarām 15 mačos ir 14.vietā 16 komandu konkurencē. Nākamo spēli Latvijas klubs aizvadīs svētdien viesos pret Krasnojarskas «Jeņisej».

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu