Freimanim 24 punkti pret savu bijušo komandu «Unics»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Rolands Freimanis svētdien guva 24 punktus VTB Vienotās līgas spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Igaunijas vienība Tallinas «Kalev» izbraukumā ar 75:96 (16:24, 10:30, 20:22, 29:20) piekāpās latvieša bijušajai komandai Kazaņas «Unics».

Jau pēc pirmā puslaika viesi nonāca iedzinējos ar 28 punktu deficītu (26:54). Trešajā spēles ceturksnī cīņa izlīdzinājās, bet noslēdzošo nogriezni «Kalev» uzvarēja ar deviņu punktu pārsvaru, kas gan viņus neglāba no zaudējuma.

Freimanis šajā mačā nospēlēja 34 minūtes un 52 sekundes. Latviešu uzbrucējs realizēja septiņus no 13 divpunktu metieniem un trīs no pieciem tālmetieniem, kā arī savu vienīgo soda metienu.

Tāpat latvietis izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un izdarīja trīs piezīmes, kā arī izprovocēja vienu pārkāpumu.

Ar 24 punktiem Freimanis bija rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā, bet 22 punktus guva un 13 bumbas zem groziem savāca «Kalev» amerikāņu spēlētājs Džošs Būne. Savukārt pretinieku komandā rezultatīvākais bija Kīts Lengfords, kurš sameta 17 punktus.

Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krievijas basketbola komanda «Ņižņij Novgorod», ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, svētdien izbraukumā ar 96:103 (27:23, 23:26, 29:26, 17:28) izbraukumā piekāpās Krasnojarskas «Jeņisej».

Lai gan ceturtās ceturtdaļas sākumā viesi vēl atradās vadībā ar septiņiem punktiem (82:75), tomēr mājinieki pamazām deldēja «Ņižņij Novgorod» iekrāto pārsvaru un izcīnīja rezultatīvu uzvaru ar 103:96.

Uzvarētājiem rezultatīvākais spēlētājs ar 23 punktiem bija Delrojs Džeimss. Savukārt viesu rindās ar 22 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās austrietis Rasids Mahalbasičs.

Bērziņš laukumā pavadīja 13 minūtes un 37 sekundes, gūstot 11 punktus. Latvietis realizēja divus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem, kā arī visus četrus soda metienus. Tāpat latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, viena piespēle, viena kļūda, viens bloķēts metiens, piecas piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi.

Tikmēr jaunu Vienotās līgas rezultativitātes rekordu svētdien sasniedza Saratovas «Avotodor», kas viesos ar 131:93 (37:27, 34:19, 27:14, 33:33) uzveica Kazahstānas spēcīgāko komandu «Astana». Arī iepriekšējais rekords, kas bija 119 punkti, piederēja «Avtodor», tiesa, tas gan bija jādala ar Maskavas CSKA. Rekordu uzvarētājiem ar 24 punktiem kaldināja Pols Stolls, bet vēl seši «Avtodor» basketbolisti guva vairāk par desmit punktiem.

Ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs otro vietu kopvērtējumā ieņem latvieša Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas «Zeņit», atpaliekot tikai no CSKA, kurai astoņas uzvaras deviņos dueļos. Tikmēr «Ņižņij Novgorod» ar piecām uzvarām desmit spēlēs ieņem devīto vietu, Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas vienība Tallinas «Kalev» ar trim uzvarām deviņās spēlēs atrodas 12.pozīcijā, bet Latvijas čempione «VEF Rīga» ar trim uzvarām desmit spēlēs ir 14.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu