HK «Kurbads» atrod pretindi Ērika Miļuna taktikai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Sestdienas pēcpusdienā Vidzemes ledus hallē Ogres hokeja klubs «Kurbads» ar rezultātu 4:2 uzvarēja «Prizma» komandu Latvijas hokeja čempionāta virslīgā kārtējā spēlē.

Līdz ar pirmo iemetienu ripu vairāk kontrolēja mājinieki, tomēr aizsardzība ne uz mirkli nevarēja atslābt, jo «Prizmas» komandas lielākais spēks ir asi pretuzbrukumi. Tieši ar šo trumpi arī tika atklāts mača rezultāts – Viktors Lobačovs no aizvārtes atrada Vitāliju Hvorostiņinu, kurš raidīja ripu Ulda Čalpas sargātajā cietoksnī.

«Kurbada» fanu pulks varēja uzgavilēt mirkli pirms perioda noslēguma, kad Gatis Gricinskis no zilās līnijas raidīto ripu pielaboja, kā rezultātā Edgars Lūsiņš pirmo reizi bija spiests ķeksēt ripu ārā no vārtiem.

Ar strauju un arī rezultatīvu uzbrukumu iesākas otrais periods, Toms Bluks ar lielisku piespēli atrod Aleksandru Macijevski, kurš nedomājot pāradresē to Gatim Gricinskim, kurš gūst savus otros vārtus spēlē. Kurbadieši kontrolē spēles ritējumu, bet arī Ērika Miļuna padotie atbild ar asiem pretuzbrukumiem.

Perioda vidusdaļā uz Edgara Lūsiņa vārtiem tiek nozīmēts soda metiens par pārkāpumu pret Artjomu Ogorodņikovu, tomēr šajā duelī pārāks ir vārtsargs. Kuriozs vārtu guvums no viesu puses atgriež līdzsvaru rezultātā. Izšķirošie notikumi tiek atstāti uz trešo periodu.

Spēles liktenis tiek izšķirts minūtes laikā – vispirms Aleksandrs Macijevskis vienatnē atgūst pārsvaru ogrēniešiem, bet pēc mirkļa Viktors Jasjonis noslēdz aktīvu uzbrukumu un palielina starpību līdz diviem vārtiem. Prizmieši cenšas atspēlēties, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr bīstami apdraudēt vārtus nespēja un «Kurbads» izcīna trīs vērtīgus punktus.

Par mača labākajiem tiek atzīti abi vārtu vīri – Uldis Čalpa un Edgars Lūsiņš.

Nākamā cīņa kurbadiešiem paredzēta 28. novembrī Jelgavā pret HK «Zemgale/LLU» vienību.

Tikmēr par hokeja virslīgas jauno līderi sestdien kļuva «Liepājas» komanda, kas ar rezultātu 5:4 savā laukumā sīvā cīņā pārspēja «Zemgale»/LLU.

Pirms tam pirmo uzvaru šīs sezonas Latvijas hokeja virslīgā sestdien guva «Rīga 99»/«Tukums», kas pastarīšu mačā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) apspēlēja «Rīgas» vienību.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma līdere tagad ar 27 punktiem 12 spēlēs ir «Liepājas» komanda, kas par punktu apsteidz pašreizējo čempioni «Mogo», kura šajā nedēļas nogalē Itālijā piedalās Kontinentālā kausa trešajā kārtā.

Uz trešo vietu ar 21 punktu pakāpusies «Kurbads», ar 20 punktiem seko «Prizma», bet «Zemgale»/LLU ar 19 punktiem atrodama piektajā pozīcijā.

Savukārt pie četriem punktiem 13 dueļos tikusi «Rīga», kamēr trīs punktus tagad guvusi «Rīga 99»/«Tukums».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu