Timma ar 14 punktiem kaldina vēl vienu «Zeņit» uzvaru Vienotās līgas mačos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma sestdien guva 14 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Sanktpēterburgas «Zeņit» izcīnīt jau sesto uzvaru sešos VTB Vienotās līgas mačos.

Šoreiz «Zeņit» izbraukumā ar 83:62 (21:19, 21:15, 20:20, 21:8) pieveica turnīra jaunpienācēju Loimā «Nilan Bisons» no Somijas. Tādejādi Sanktpēterburgas klubs, skaitot kopā visus turnīrus, izcīnījis uzvaras visās 11 šosezon aizvadītajās spēlēs.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un vienu sekundi, realizējot divus no trim tālmetieniem, trīs no pieciem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem.

Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, trīs kļūdas, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Cīņas pirmās trīs ceturtdaļas aizritēja samērā līdzīgā cīņā ar nelielu «Zeņit» pārsvaru, taču izšķirošo izrāvienu viesi no Sanktpēterburgas veica noslēdzošajā ceturksnī, kad pēdējās septiņas pamatlaika minūtes viesi uzvarēja ar 15:4.

Uzvarētāju sastāvā 21 punktu guva Artjoms Vihrovs.

Ar sešām uzvarām tikpat spēlēs «Zeņit» ir Vienotās līgas līderi un vienīgā komanda čempionātā, kas cīnās bez zaudējumiem. Tikmēr latviešu basketbolista Kaspara Bērziņa pārstāvētā komanda «Ņižņij Novgorod», ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ieņem piekto vietu, bet Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas vienība Tallinas «Kalev» ar divām uzvarām sešās spēlēs atrodas 12.pozīcijā, bet Latvijas čempione «VEF Rīga» ar divām uzvarām astoņās spēles ir pozīciju zemāk.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi «Vita», kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras «Krasnije kriļja» no Krievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu