Šaubas par Daugavpils olimpiskā centra direktora tikumību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr/taylorbologna

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) aicina izvērtēt SIA «Daugavpils Olimpiskais centrs» direktora Ulda Pastara piemērotību ieņemamam amatam saistībā ar iespējamām netiklām darbībām, ko viņš veicis pagātnē, savā sociālā tīkla «Twitter» kontā, publicējot VBTAI vēstuli, paziņojis Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (SC).

VBTAI direktore Laila Rieksta-Riekstiņa, atbildot uz Elksniņa iesniegumu, norādījusi, ka inspekcija ir nosūtījusi lūgumu Latvijas Olimpiskajai komitejai ar lūgumu izvērtēt, vai Pastara atrašanās amatā ir atbilstoša Eiropas Sporta hartai, Olimpiskajai hartai, Sporta ētikas kodeksam, Bērnu tiesību aizsardzības likumam un citiem dokumentiem, kuros noteiktas ētikas normas.

Elksniņš šā gada septembrī vērsies VBTAI, norādot uz iespējamu Pastara sodāmību par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Inspekcijas atbildē arī uzsvērts, ka saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu bērnam kā fiziski un intelektuāli nenobriedušai personai ir vajadzīga īpaša aizsardzība un gādība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu