Latviešu bagātā «Ņižņij Novgorod» Vienotās līgas mačā uzveic debitanti «Vita»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē svētdien izcīnīja latvieša Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krievijas vienība «Ņižņij Novgorod», ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Aizvadītajā cīņā «Ņižņij Novgorod» izbraukumā ar 100:78 (31:22, 19:17, 24:24, 26:15) pārspēja turnīra debitanti Tbilisi «Vita» no Gruzijas.

Uzvarētājiem 26 punktus guva Viktors Rads, kamēr 23 punkti Maksima Grigorjeva rēķinā.

Bērziņš nospēlēja 18 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums un divas kļūdas.

Ar trīs uzvarām četros mačos «Ņižņij Novgorod» ieņem piekto vietu kopvērtējumā, kamēr Latvijas klubs «VEF Rīga» ar vienu uzvaru ir 11.pozīcijā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi «Vita», kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras «Krasnije kriļja» no Krievijas.

«Ņižņij Novgorod» pirms divām sezonām iekļuva VTB Vienotās līgas finālā, bet Eiropas kausa izcīņā sasniedza pusfinālu. Pagājušajā sezonā šis klubs debitēja ULEB Eirolīgā, kur aizcīnījās līdz pat «Top16» kārtai, bet VTB Vienotajā līgā sasniedza labāko komandu četrinieku.

Jau otro sezonu «Ņižņij Novgorod» galvenais treneris ir Bagatskis, kuram bija lieli nopelni komandas pērnās sezonas sasniegumos, palīdzot klubam sekmīgi debitēt ULEB Eirolīgā, turklāt viņš ir līdz šim vienīgais latviešu treneris, kurš galvenā trenera amatā vadījis kādu šī turnīra klubu.

Tikmēr Bērziņš «Ņižņij Novgorod» rindas papildināja pirms šīs sezonas, atstājot finanšu grūtībās nonākušo Krievijas komandu Samāras «Krasnije kriļja», kas arī iepriekšējā sezonā spēlēja VTB Vienotajā līgā. Kā zināms, «VEF Rīga» vēl joprojām ir nenokārtotas saistības ar šo basketbolistu, ar kuru vēl joprojām noris tiesvedības process.

Bērziņš «VEF Rīga» komandu pārstāvēja no 2010. līdz 2014.gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu