Mājiniece Anglija no Pasaules kausa regbijā atvadās ar Urugvajas sagraušanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vietējā Anglijas regbija izlase savā noslēdzošajā Pasaules kausa A apakšgrupas mačā sestdien ar rezultātu 60:3 (21:3) sagrāva Urugvaju.

Anglija, kas cerības uz ceturtdaļfinālu bija zaudējusi jau pirms šī mača, savā pēdējā cīņā turnīrā pamanījās veikt deviņus piezemējumus - pa trim reizēm izcēlās Niks īsters un Džeks Nouvels.

Zīmīgi, ka Anglija kļuvusi par pirmo mājinieci Pasaules kausa vēsturē, kas nav spējusi kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Šīs grupas līderu mačā sestdien Austrālija ar 15:6 (9:6) pieveica Velsu.

A apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā uzvaru ar 17 punktiem četros mačos izcīnīja Austrālija, kurai ar 13 punktiem sekoja Velsa, bet Anglija guva 11 punktus. Tikmēr Fidži tika pie pieciem punktiem, bet Urugvaja palika bez punktiem.

Kā ziņots, pirms tam sestdien par noslēdzošo izslēgšanas spēļu dalībnieci kļuva Skotijas regbija izlase, kas ar 36:33 (23:26) pieveica Samoa valstsvienību.

Pēc pirmā puslaika Skotija atradās iedzinējos ar 23:26, taču lielisku otro puslaiku aizvadīja Greigs Leidlovs, kurš guva visus skotu 13 punktus, veicot vienu piezemējumu, izmantojot arī vienu realizācijas sitienu un trāpot divus soda sitienus.

Gūtais panākums ļāva Skotijai sasniegt Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, jo tā ar 14 punktiem četrās spēlēs nodrošināja otro vietu B apakšgrupā aiz Dienvidāfrikas Republikas.

Trešā ar astoņiem punktiem ir Japāna, bet Samoa tikusi pie sešiem punktiem, kamēr ASV punktus nav izcīnījusi.

Šīs grupas noslēdzošajā mačā svētdien Japāna tiksies ar ASV.

Tikmēr C un D grupās pirms svētdien gaidāmajām noslēdzošajām spēlēm ceturtdaļfinālu jau sasniegušas Jaunzēlande, Argentīna, Īrija un Francija.

Aizvadot viena apļa turnīru, Anglijā un Velsā notiekošo sacensību ceturtdaļfinālam kvalificēsies četru grupu pirmo divu vietu īpašnieces.

Jau zināmi divi ceturtdaļfināla pāri - Dienvidāfrikas Republika tiksies ar Velsu, bet Austrālija spēkosies ar Skotiju. Tikmēr Argentīna tiksies ar D grupas uzvarētāju, kas būs Īrija vai Francija, bet Jaunzēlande spēkosies ar šīs apakšgrupas otro spēcīgāko vienību.

Īrijas savstarpējais mačs ar Franciju svētdien sāksies plkst.18.45 pēc Latvijas laika.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz Vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu