Latvijas Nāciju kausa izlases braucēji uzsver pieredzes trūkumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases braucēji Matīss Karro un Dāvis Ivanovs pēc komandas starta Nāciju kausa izcīņā uzsvēra sportistu pieredzes trūkumu šāda līmeņa sacensībās.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē Francijā notikušo Nāciju kausa sacensībās Latvija ierindojās 19.vietā, kamēr par uzvarētājiem kļuva mājinieku izlase. Svētdien no latviešu braucējiem startēja tikai Karro un Ivanovs, jo talantīgais Pauls Jonass no rīta piedzīvoja kritienu, un vienība nolēma neriskēt ar sportista veselību.

«Pirmā brauciena pirmā apļa beigās «motocikls nevilka», nevarēju lēkt nevienu lēcienu un tāpēc nācās iebraukt boksos. Pēc tam, dzenoties pakaļ pārējiem, sekoja kritiens, kā rezultātā nācās izstāties un laicīgi sagatavoties pēdējam braucienam,» Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) citē Karro teikto, kurš sacentās «Open» klasē. «Otrajā braucienā izdevās labs starts un jutos labi, taču spēka pietika tikai pirmajām 15 minūtēm. Man noteikti pietrūkst šī gada pasaules čempionāta pieredzes ar garajiem braucieniem, jo bija grūti sadalīt spēkus vienmērīgi. Arī Anglijas čempionātā braucienu ilgums ir 20 minūtes plus divi apļi. Ar startu kopumā apmierināts, kaut gan labi saprotu, ka varēja būt labāk.»

Karro divu braucienu summā «Open» klasē ierindojās 13.vietā, bet par saviem nākotnes plāniem latvietis atturējās ko komentēt.

Tikmēr Ivanovs, kurš izcīnīja 15.vietu MXGP klasē, atklāja, ka starts pirmajā braucienā viņam izdevies ideāls.

«Pašam bija pārsteigums, ka esmu otrais. Biju priecīgs, ka amerikānis Džastins Baršs nebrauc no manis prom tik ātri kā no staba. Viņš bija ātrāks, bet varēju izsekot līdzi. Tomēr līdz ar augsto pozīciju tika uzdzīts arī mazliet stress un braucu stīvām rokām. Tad mani pirmā apļa beigās apdzina Bens Taunlijs no Jaunzēlandes un vienā no līkumiem viņa manevra dēļ pēkšņi nācās mainīt špūri, kā rezultātā kāja ieķērās zemē un kritu. Sajutu sāpes cirksnī, un, kamēr piecēlu motociklu, braucienu nācās turpināt no kādas 18.vietas. Pēc tam trešajā aplī atkal sekoja kritiens, taču pēc tā diezgan ātri atguvos un turpināju savā tempā un pat atguvu dažas pozīcijas,» pauda Ivanovs. «Noteikti pietrūkst pieredzes braukt šādās trasēs, jo bija jūtams, ka tieši nobraucienos lejā manāmi ātrāki ir tradicionālie Eiropas «kalnu džeki«. Arī braucienu ilguma ziņā noteikti derētu biežāk piedalīties pasaules čempionāta posmos, jo pēdējo reizi tik augsta līmeņa sacensībās biju braucis Ķegumā.»

Savukārt Jonasa tēvs Kaspars Jonass atklāja, ka viņa dēls nebija pienācīgi aklimatizējies.

«Kad viņam tika pateikts, lai lieki neriskē, tik un tā sekoja kļūdas. Jau KTM komandas vadība ieteica kārtīgi apdomāt, vai ir vērts sevi mocīt, jo uz kārts var būt likta Paula turpmākā karjera, par piemēru minot nīderlandieša Džefrija Herlingsa izmisīgos pagājušā gada centienus pēdējā posmā Meksikā izraut čempiona titulu. Iespējams, tieši tas viņam arī patraucēja, lai šogad pienācīgi sagatavotos sezonai,» izteicās sportista tēvs.

«Uzskatu, ka bija ļoti nepareizi šogad Nāciju kausu rīkot tikai nedēļu pēc pēdējā pasaules čempionāta posma. Kā zināms, visiem sportistiem nav vienāda fizioloģija un dažs šos pārlidojumus un laika zonu maiņas pārcieš labāk, cits sliktāk. Pauls vēl ir jauns, nav jēgas viņu pārlieku mocīt. Jau šīs sezonas sākumā pēc Argentīnas posma viņam bija grūti ielēkt atpakaļ savā labākajā fiziskajā kondīcijā. Tagad Paulam būs mēnesi atpūta, pēc kuras jau oktobra beigās viņš atgriezīsies Beļģijā, lai sāktu gatavoties nākamajai sezonai,» piebilda K.Jonass.

Tikmēr Latvijas komandas vadītājs Mareks Segliņš domā, ka izlasei šajās sacensībās pietrūcis veiksmes.

«Nekad nav bijis tā, ka jau kvalifikācijas braucienos krīt visi trīs mūsu sportisti. Gribu pievienoties Kaspara teiktajam par to, ka pārāk ātri pēc čempionāta beigām tiek rīkots Nāciju kauss, kas notiek pavisam citā kontinentā. Ir mazliet rūgtums, jo ar šo sastāvu bija pilnīgi reāli iekļūt kopvērtējuma labāko desmitniekā,» uzskata Segliņš.

Pērn Nāciju kauss notika Latvijas trasē «Zelta zirgs», pašmāju komandai izcīnot 12.vietu.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis tieši pērnais gads.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu