Lipmans: Varbūt tiešām vajag riskēt un ņemt vietējo

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Hokeja sezona Eiropā jau ir sākusies, bet Latvijas valstsvienībai joprojām nav galvenā trenera. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans piektdien sarunā žurnālistiem izteicās, ka apsver iespēju valstsvienības grožus uzticēt vietējam speciālistam.

«Vakar man bija ļoti labs piedāvājums no Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidenta Renē Fāzela kunga. Viņš man prasīja: «Ko jūs meklējat treneri no ārzemēm? Jums taču ir labi speciālisti Latvijā un Krievijā.» Renē man deva labu padomu,» sacīja Lipmans.

LHF vienošanos ar Beļavski nolēma nepagarināt jūnija vidū. Šāds lēmums tika pieņemts, jo nebija izpildīts pirms pasaules čempionāta izvirzītais uzdevums - iekļūt labāko desmitniekā.

«Latvijai solīdi treneri ir arī KHL, piemēram, Pēteris Skudra no Ņižņijnovgorodas «Torpedo» un Maskavas «Dinamo» speciālists Harijs Vītoliņš. Ir treneri! Kāpēc Ēriks Miļuns nevarētu būt Latvijas valstsvienības galvenais vadonis, kas jau vairākus gadus notur U-18 izlasi elitē? Varbūt tiešām vajag riskēt un ņemt vietējo. Domāsim,» sacīja LHF prezidents.

Lipmanam ceturtdien esot bijusi ļoti gara saruna ar IIHF prezidentu. LHF galva esot prasījis, kā viņš vērtē Tedu Nolanu. «Kad es nosaucu viņa (Nolana) vārdu, Fāzels man teica: vai tiešām jūs uzskatāt, ka tas ir treneris? Kad Nolans neturpināja trenēt izlasi, visi bļāva, ko tas Lipmans nav paturējis Tedu. Taču Nolans pats aizgāja uz NHL, kaut gan viņam vēl bija līgums ar LHF.»

Latvijas hokeja valstsvienība šogad aizvadīja savu 19. pasaules čempionātu elites divīzijā, septiņās spēlēs tika izcīnītas divas uzvaras pagarinājumā: abas ar 2:1 pār Šveices un Austrijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu