25. jūlijā Maskavā norisināsies PČ ielu vingrošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

25. jūlijā Krievijas galvas pilsētā Maskavā olimpiskajā «Luzhniki» arēnā norisināsies piektais pasaules čempionāts ielu vingrošanā. Šoreiz par čempiona titulu sacentīsies 60 valstu pārstāvji gan sieviešu, gan vīriešu kategorijās.

Ielu vingrošanas pirmsākumi ir meklējami tālā vēsturē, bet savu popularitātes ceļu šī kustība aizsāka divtūkstošo gadu pirmajā pusē ASV, jauniešiem izejot ielās un vingrojot.

2009. gadā, sekojot internetā šim modes tendencēm, Māris Šlēziņš ar domubiedriem sāka vingrot un izveidoja arī sociālu projektu «Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība».

Pēc vairāku gadu darbības ar bērniem un jauniešiem Latvijā Šlēziņš 2011. gadā izveidoja Pasaules ielu vingrošanas federāciju, kas reģistrēta Latvijā, un noorganizēja Rīgā, Grīziņkalnā, pirmo vēsturē pasaules čempionātu, kurā sacentās 10 valstu pārstāvji.

Latvijā izveidotā Pasaules ielu vingrošanas federācija arī nākamos divus pasaules čempionātus ielu vingrošanā organizēja vēl tepat Latvijā.

2012. gadā otrais pasaules čempionāts arī notika Grīziņkalnā un pulcēja dalībniekus no 20 pasaules valstīm. Trešais pasaules čempionāts ielu vingrošanā mainīja ierasto norises vietu un notika Kongresu nama laukumā, pulcējot jau 30 valstu dalībniekus.

Piektais pēc kārtas pasaules čempionāts arī šogad notiek Olimpiskajā arēnā «Luzhniki», kurā piedalīsies dalībnieki no 60 valstīm gan sieviešu, gan vīriešu kategorijās.

Latviju šogad pārstāvēs divkārtējais Latvijas čempions piecpadsmitgadīgais Daniels Laizāns no Mārupes un divkārtējā Latvijas čempione sieviešu konkurencē siguldiete Sintija Tīruma.

Pasaules čempionātu 25. augustā no plkst. 12:00 pēc Latvijas laika tiešraidē varēs skatīties interneta vietnē www.streetworkout.net.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu