Nitišs vēlas palikt «Olsbergs MSE» komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Talantīgais Latvijas braucējs Reinis Nitišs pēc šīs sezonas grib palikt «Olsbergs MSE» komandā, pauda pats sportists.

«Sarunas par jaunu līgumu ar komandu šobrīd nedrīkstu aizvadīt. Par to var sākt runāt septembrī. Tad arī sāksies nopietnāks darbs,» skaidroja Nitišs. «Labprāt paliktu savā pašreizējā komandā, taču viss atkarīgs no tā, kādu piedāvājumu viņi var man iedot un ko es varu piedāvāt viņiem.»

Kā zināms,

Nitišs piedalās pasaules čempionāta prestižākajā «SuperCar» klasē.

Pērn latvietis kopvērtējumā ieguva augsto trešo vietu, bet šosezon ierindojas piektajā pozīcijā.

«Ir ļoti daudz nosacījumu, pēc kā komandas izvēlas savus braucējus. Protams, būtu vislabāk, ja man pašam nebūtu jāmaksā par braukšanu, bet tā parasti dzīvē nenotiek. Jāmēģina iegūt pēc iespējas labāks līgums,» stāstīja rallijbraucējs.

Pēc sešiem šīs sezonas posmiem stabils kopvērtējuma līderis ar 159 punktiem ir slavenais norvēģis Peters Sūlbergs, kuram ar 115 punktiem seko zviedrs Jūhans Kristofešsons, bet pie 113 punktiem ticis Nitiša komandas biedrs norvēģis Andreass Bakerūds. Tikmēr latvietis ar 96 punktiem atrodams piektajā pozīcijā.

«Protams, arī man gribas uzvarēt, ne tikai skatītājiem, kuri par manu piekto vietu kopvērtējumā varbūt nedaudz pārdzīvo. Redzu, kur man ir jātiecas, tāpēc strādāju, lai kļūtu labāks,» norādīja Nitišs. «Sūlbergs pirms tam teica, ka viņš 15 gadus brauca autorallijā, tad es šādu laika posmu neesmu bijis pat autosportā. Turklāt, ja ņem vērā to, cik ilgi viņš jau ir autosportā, es vēl tik daudz nemaz neesmu nodzīvojis. Viss vēl ir priekšā.»

Kā zināms

pērn Nitišs izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā,

sasniedzot augstāko panākumu Latvijas autosporta vēsturē. No sezonas 12 posmiem Nitišs uzvarēja vienā, bet kopumā viņš piecas reizes kāpa uz goda pjedestāla.

«Šobrīd no otrās vietas kopvērtējumā atpalieku 19 punktus, kamēr pirmajā vietā esošais Sūlbergs ir tālāk. Droši vien, ka uz to otro vietu pašlaik arī skatos kā uz mērķi, kamēr komanda izvirzījusi mērķi būt labāko sešiniekā visās sacīkstēs, kas līdz šim man vēl nav izdevies. Tas būtu pirmais tāds mazais mērķis, un tad ir otrā vieta kopvērtējumā,» minēja latvietis.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā iekļauti 13 posmi.

Kā zināms, nākamgad viens no pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem norisināsies Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) piederošajā Biķernieku kompleksā.

Līgums ar čempionāta starptautisko organizatoru «IMG Motorsport» noslēgts uz trīs gadiem ar iespēju pagarināt vienošanos. Paredzēts, ka posms Rīgā norisināsies augustā vai septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu