Vītoliņš: Spēle pret Latviju nebūs īpašāka kā citas (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas valstsvienības galvenā trenera palīgs Harijs Vītoliņš uzskata, ka Latvijas izlase šobrīd rāda atzīstamu sniegumu. Sarunā ar medijiem latviešu speciālists arī pastāstīja par mūsu komandas trūkumiem un priekšrocībām.

«Spēle pret Latviju man nebūs īpašāka,» Latvijas medijiem atzina Vītoliņš. «Tāpat kā jebkurai komandai, arī mums būs uzdevums uzvarēt. Latvija šobrīd rāda labu hokeju, mums jābūt gataviem.»

46 gadus vecais Vītoliņš arī pastāstīja par pretinieku plusiem. «Latvija spēlē ļoti kompakti un individuāli, arī vairākums viņiem ir labs. Latvija cenšas iemidzināt pretinieku un izmantot pretuzbrukumus. Tādēļ bieži sanāk uz to uzķerties, cerams, ka mēs neiekritīsim.»

«Latvijas puiši vienmēr rādījuši atzīstamu sniegumu. Mēs redzam, ka komanda ir motivēta. Ir sanācis labs mikslis, piemēram, pieredzējušā Vasiļjeva iesaistīšana sastāvā. Tāpat arī daži jaunie spēlētāji ir attaisnojuši uz sevi liktās cerības,» skaidroja treneris.

Vītoliņš arī dalījās pārdomās par Latvijas valstsvienības un Maskavas «Dinamo» uzbrucēja Kaspara Daugaviņa sniegumu pasaules čempionātā. «Jā, Kaspara spēlei es īpaši pievēršu uzmanību. Ir daži momenti, kas man patīk, bet ir lietas, kuras man nepatīk. Mačā pret ASV viņš guva skaistus vārtus, taču pēc tam pieļāva rupju kļūdu, tas nav pieļaujami. Centīšos viņu ielikt rāmjos, lai tādas lietas neatkārtotos. Ja uz Krieviju dodies kā ārzemnieks, šādi nedrīkst spēlēt.»

«Spiedienu no apkārtējiem nejūtu. Pēc pārbaudes spēļu rezultātiem uz mums neviens lielas cerības nelika. Tomēr tagad pēc veiksmīgiem četriem mačiem visi ir nedaudz pārsteigti. Uzskatu, ka pagaidām ir daudz brāķa, mums vēl ir daudz darba,» skaidroja Vītoliņš.

Krievijas hokejisti līdzšinējās četrās spēlēs izcīnījuši maksimālo (12) punktu skaitu, turklāt visās spēlēs uzvaras bijušas pārliecinošas. Arī Latvija aizvada ļoti veiksmīgu turnīru, četrās spēlēs gūstot trīs panākumus.

Uz Minsku devies viens no šā brīža pasaules labākajiem uzbrucējiem Jevgēņijs Malkins, taču viņš spēlē nepiedalīsies, komandas rindas papildinot kādos no nākamajiem mačiem.

Ar Krievijas izlasi mūsu hokejisti divreiz tikās sagatavošanās ciklā pasaules čempionātam. Pirmajā spēlē «Arēnā Rīgā» pārāki ar 3:2 bija Znaroka trenētie hokejisti, bet atbildes mačā Latvija guva uzvaru 1:0. Tobrīd gan abu komandu sastāvi krietni atšķīrās no tiem, kas piedalās pasaules čempionātā.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
17.05.2014.12.45Latvija - Krievija
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu