Krievijas hokeja eksperts: Latvijai pret Krieviju nav nekādu variantu (195)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Arī Oļegam Znarokam šī cīņa būs principiāla, jo īpaši pēc tam, kad Kaspars Daugaviņš izteicās, ka vēlas izcīnīt augstāku pozīciju par Krieviju,» sacīja mūsu kaimiņzemes eksperts Sergejs Gimajevs. Sarunā ar TVNET portālu viņš atklāja, ka Latvijas komandai uzvarēt spēcīgo Krieviju būs praktiski neiespējami.

«Latvijai pret Krieviju gandrīz nav nekādu variantu,» atzina Gimajevs. «Visas iepriekšējās abu komandu tikšanās reizes esmu redzējis. Šobrīd mūsu komanda rāda ļoti atzīstamu sniegumu, taču arī jūsu izlase spēlē ar lielisku garu un raksturu. Krievijai motivācija ir milzīga, arī stils man ļoti simpatizē.»

«Mūsu valstsvienībā ir arī dažas zvaigznes. Iespējams, rītdien laukumā redzēsim Sergeju Bobrovski (pagājušās sezonas NHL labākais vārtsargs). Arī Znarokam šī cīņa būs principiāla, jo īpaši pēc tam, kad Daugaviņš izteicās, ka vēlas izcīnīt augstāku pozīciju par Krieviju,» skaidroja hokeja eksperts.

56 gadus vecais Gimajevs atzina, ka Krievijas valstsvienības dominance ir saistīta ar veiksmīgo spēles sākumu. «Mēs ātri gūstam vārtus, tas vislabāk bija redzams pret Somiju. Viņiem šogad ir ļoti laba komanda, «play off» Somija noteikti tiks.»

Krievijas hokeja eksperts arī pastāstīja par Latvijas komandas mīnusiem. «Jums ir vairāki līderi, bet arī ir spēlētāji, kuri uz čempionātu aizbrauca, jo nebija kam spēlēt. Latvijai ir arī problēmas ar aizsardzību, nav vienkārši daudz augstas klases spēlētāju. Punktu ziņā jūs noteikti esat pārsteigums, taču ne spēles.»

Krievijas hokejisti līdzšinējās četrās spēlēs izcīnījuši maksimālo (12) punktu skaitu, turklāt visās spēlēs uzvaras bijušas pārliecinošas. Arī Latvija aizvada ļoti veiksmīgu turnīru, četrās spēlēs gūstot trīs panākumus.

Uz Minsku devies viens no šā brīža pasaules labākajiem uzbrucējiem Jevgēņijs Malkins, taču viņš spēlē nepiedalīsies, komandas rindas papildinot kādos no nākamajiem mačiem.

Ar Krievijas izlasi mūsu hokejisti divreiz tikās sagatavošanās ciklā pasaules čempionātam. Pirmajā spēlē «Arēnā Rīgā» pārāki ar 3:2 bija Znaroka trenētie hokejisti, bet atbildes mačā Latvija guva uzvaru 1:0. Tobrīd gan abu komandu sastāvi krietni atšķīrās no tiem, kas piedalās pasaules čempionātā.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
17.05.2014.12.45Latvija - Krievija
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Komentāri (195)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu