Daugaviņš: Pāris mazas neuzmanības kļūdas un rezultāts jau 0:3

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

«Ja mēs gribam panākt labu rezultātu, mums ir jānospēlē labi visas 60 minūtes,» pēc pasaules čempionāta pirmās spēles piektdien atzina Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Sarunā ar žurnālistiem valstsvienības kapteinis atzina, ka komandas galvenais klupšanas akmens ir parādīt labu sniegumu no pirmās līdz pēdējai minūtei.

Atgādināsim, ka Latvija turnīru piektdien sāka ar zaudējumu 1:6 pret Kanādas izlasi.

«Jā, galarezultāts nebija no tiem patīkamākajiem. Kaut gan cīņas sākumā labi darbojāmies, tas mums reti izdodas. Izveidojām vairākus bīstamus momentus. Iemestu vārtus šajās epizodēs, un kas zina, kā tā spēle iegrozītos. Taču pāris mazas neuzmanības kļūdas un rezultāts kļuva jau 0:3,» pārdomās dalījās Daugaviņš.

Daugaviņš šajā cīņā bija Latvijas vienīgo vārtu autors. Latvijas izlases kapteinis laukumā pavadīja 17 minūtes un 10 sekundes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Visai neveiksmīgu sniegumu demonstrēja vārtsargs Ervīns Muštukovs, kas atvairīja deviņus no 14 pretinieku metieniem. Daugaviņš jau paspējis parunāt ar Muštukovu un pateicis dažus uzmundrinošus vārdus.

«Es jau Ervīnam teicu, ka tā nav viņa vaina. Mēs spēlējām pret meistariem, kas katru dienu cīnās spēcīgākajā līgā pasaulē. Viņi nekļūdās situācijās, kur ir iespēja gūt vārtus. Grūti ir kaut ko vārtsargam noķert,» sacīja Daugaviņš.

«Ja gribam panākt labu rezultātu, mums ir jānospēlē labi visas 60 minūtes,» atzina kapteinis. «Tas ir mūsu klupšanas akmens. Mēs esam komanda, kas pie nelielām problēmām salūst. Tomēr mēs to izlabosim.»

Rītdien mūsu hokejisti spēkosies ar mājinieci Čehiju. Šī spēle sāksies plkst. 20:15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs skatīties kanālā TV3.

LHF valde 27. aprīļa valdes sēdē par valstsvienības uzdevumu gaidāmajā pasaules čempionātā noteica iekļūšanu labāko desmit komandu pulkā. Izlases mērķi paliek nemainīgi – iekļūšana ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Čehijā norisināsies no 1. līdz 17. maijam. Latvijas izlase grupas turnīrā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Acélbikák, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Aalborg, Dānija), Edgars Masaļskis (Ambri-Piotta, Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Krišjānis Rēdlihs (visi Rīgas Dinamo), Renārs Demiters (HK Astana, Kazahstāna), Māris Jass (Orli Znojmo), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Guntis Galviņš (Bolzano, Austrija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Rodrigo Ābols (HK Rīga/Rīgas Dinamo), Koba Jass (Bili Tygri Liberec, Čehija), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dānija), Jānis Sprukts (Fribourg, Šveice), Armands Bērziņš (Val Pusteria, Itālija), Kaspars Daugaviņš (Dynamo, KHL), Ņikita Jevpalovs (Armada, QMJHL).

Latvijas izlases spēļu kalendārs pasaules čempionātā

DatumsLaiksSpēle
1.5.2015.17:15Kanāda - Latvija
2.5.2015.21:15Latvija - Čehija
4.5.2015.17:15Latvija - Zviedrija
6.5.2015.17:15Šveice – Latvija
8.5.2015.21:15Vācija - Latvija
9.5.2015.17:15Austrija - Latvija
12.5.2015.17:15Latvija – Francija
pēc Latvijas laika
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu